Triple E.Y.E Project стартира кампания "Черно на бяло" за здравето на черния дроб

Обединени от медийния проект Triple E.Y.E, Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова застават зад кампанията "Черно на бяло" за осведоменост за здравето на черния дроб. 
 
Поводът за инициативата са тревожните резултати от изследване, проведеното тази пролет, според което всеки 3-ти българин не знае къде се намира черният му дроб, а повече от половината българи никога не са изследвали този орган и нямат намерение да го направят. 
 
Провокирани от неосведомеността на обществото по темата, трите дами канят 6 известни личности, с които провеждат 6 откровени разговора "Черно на бяло" за начина им на живот. По интригуващ и емоционален начин тези обичани и уважавани лица от различни професионални области открехват вратата на личния си свят и говорят открито за бохемския начин на живот, рокендрола, промяната, храната, алкохола, страха и стереотипите в нашето общество.
 
Всички тези теми са пряко или косвено обвързани със здравето на черния дроб и именно през тях Елена, Ива и Евелина ще привлекат вниманието на обществото към органа, който не боли, а в същото време е един от най-важните в организма ни, изпълнявайки около 500 жизненоважни функции. Крайната цел на проекта е да провокира българите да живеят осъзнато, променяйки свои вредни навици, да обръщат повече внимание на профилактиката и да се грижат за здравето на черния си дроб.
 
Интервютата ще бъдат публикувани в каналите на Triple E.Y.E всяка седмица, а гост на първия разговор с Елена Розберг е прочутият кулинар – шеф Петър Михалчев. Несъмнено алкохолът е смятан за #1 вредител за черния дроб от широката публика, но затлъстяването на черния дроб (неалкохолната чернодробна стеатоза) всъщност е една от първите причини за чернодробно заболяване в Западния свят.
 
Интересен факт е, че въпреки че за 90% от българите вредната храна води до проблеми с черния дроб, те признават, че все по-често не подбират храната си. Какви са приликите и разликите между българската и японската кулинарна традиция, само вредната храна ли е вкусна, доколко е загнездено схващането, че истинският мъж трябва да яде по много от всичко. Всичко това и повече в интервюто на Елена Розберг с шеф Михалчев. 
 
Ива Дойчинова пък повдига завесата на актьорския свят във второто интервю "Черно на бяло" с един от най-обичаните ни актьори и Председател на Съюза на Артистите в България – Христо Мутафчиев. Ще разберем повече за душевността на актьорите, тяхното ежедневие, изпълнено със скрити и явни емоции, неподозирано напрежение и бохемски лайфстайл. Какво е да си актьор в България, доколко познаваме проблемите на актьорската гилдия и актуално ли е схващането, че когато говорим за любимите театрални и кино звезди, проблемите с алкохола са тема табу? 
 
В поредицата от интервюта Елена, Ива и Евелина ще ни срещнат с още четири популярни личности, които споделят личните си истории, дават професионални съвети или просто говорят за живота "Черно на бяло" в едно различен, откровен и позитивен разговор за навиците, промяната и отговорността към самите нас. 

Свързани новини

18 трика срещу пролетната умора

28.04.2020

14 начина да се отърсите от стреса

27.03.2020

6 съвета как да се наспиваме пълноценно

18.02.2020

Рая в Париж

13.02.2020

6 навика, които състаряват по-бързо

24.01.2020

Коментари


flash