Търси в сайта...

Тавипек или как да спрем кашлицата

В терапията на простудите с кашлица и затруднено дишане един клас природни вещества са доказали своята ефикасност, безопасност и ползи – това са етеричните масла. Лекарствата, изградени на тяхна основа, заемат равностойно място до синтетичните препаратик. Маслото от лавандула е най-често използваното етерично масло в света. Френският химик Рене Морис Гатефос пръв открива полезните свойства на лавандуловото масло, когато при инцидент изгаря много лошо ръката си. Той използвал чисто неразредено лавандулово масло и това излекувало напълно ръката му без инфекции и белези. Маслото от лавандула има антисептични, болкоуспокояващи, антиспастични, бактерицидни и седативни свойства. Изследвания на учени доказват, че маслото, прието вътрешно облекчава безсъние, депресия, Алцхаймер.

Тавипек капсули  на австрийската фирма МОНТАВИТ съдържа единствено етерично масло от широколистна лавандула. Използва се за лечение на остри и хронични  бронхит, синузит и ларингит, бронхиална астма, емфизем, бронхиектази, кашлица при пушачи и др.  като подобряват секрецията и втечняват вече отложения секрет, ако той е твърде гъст, за да излезе по естествен път. Отхрачването на секретите със съдържащите се в тях микроорганизми, е условие за излекуване. Тавипек е  фитопрепарат  с отхрачващо и бактерицидно действие; Лавандуловото масло намалява активността на токсините на бактериите – вкл. стафилококи и стрептококи, и помага извеждането им. Потиска ръста на множесво бактерии и гъби, вкл. микобактерията на туберкулозата. Преимущество на Тавипек е, че не нарушава чревната микрофлора.Противовъзпалително действиевие  на Тавипека седължи се на качеството на лавандулата да повишава активността на левкоцитите  и да стимулира всички клетки на имунната системата.

Тавипек се предлага без рацепта в аптеките под формата на  стомашно – устойчиви меки желатинови капсули, не дразни стомашната лигавица и може да се приема и от лица с изострен гастрит. Лавандуловото масло е по-леко от останалите етерични масла, подходящо е и за бременни жени дори в първия триместър на бремеността! Издишва се над 90 процента през дихателните пътища, придава на  дъха приятен лавандулов аромат  и прави аромотерапията част от възстановяването на организма!

Не пропускайте нашия гост в четвъртък в „ Шоуто на Блондинките“! Тя е доказаният специалист д-р София Ангелова - експерт по белодробни болести, вътрешни болести и иглотерапия и лазерпунктура.
 
Тя ще ни разкаже повече за предимствата на Тавипек и Тусавит.  


flash