7 начина да запазим добрата си форма от лятото

Обичайно през лятото успяваме да влезем в по-добра физическа форма и да се чувстваме стегнати и по-слаби. Приемали сме повече плодове и зеленчуци, повече течности, повече сме се движили и това по всякакъв начин си личи, както по стегнатите ни мускули, така и по усмивката на лицето.
 
Но лятото малко по малко си отива, а на нас така ни се иска да запазим добрата си форма, въпреки покачващия се апетит и въпреки смяната на дългите разходки с работен режим и по-малко движение. 
 
Няколко правила могат да помогнат да запазим добрата си лятна форма и да посрещнем есента подобаващо:
 
1. Да заобичаме супата
 
Сигналът за ситост достига до мозъка ни по-бавно през есента. Просто се нуждаем от допълнителна енергия и време, за да се стоплим, а стомахът ни не може да подаде сигнал за ситост, ако му е студено. Затова топлата супа е добро решение.  
 
2. Късна вечеря – не, благодаря!
 
Ако през лятото в 10 ч. още е светло и ни се струва що годе нормално да седнем да вечеряме, то това вече не важи за есенните вечери. Най-добре е да избягваме храната след 19 ч.
 
3. Сладко – само на закуска
 
Не се лишавайте напълно от сладкото, ако то ви носи удоволствие, но все пак се съобразете с неговото количество и се опитвайте да го хапвате само сутрин. Тогава е времето, в което е най-подходящо да се приема сладко, защото глюкозата в организма ни така или иначе е понижена.
 
4. Движение!
 
Даа, през лятото се движим много повече - разходки, плуване и тн. Обаче, ако изведнъж намалим темпото, тялото ни моментално ще забележи и ще започне да трупа килограми.
 
5. Витамин С
 
Повече от всеки друг момент в годината, организмът ни има нужда от витамин С, за да се адаптира лесно и леко с промените в климатичните условия.
 
 
6. Добре дошли, ензими!
Храносмилателните ензими ще подобрят храносмилането и ще повишат имунитета на организма, помагайки му по-лесно да се адаптира към променящите се климатични условия.
 
 
7. Фибрите са мой приятел
 
Добавяйки фибри към менюто си, увеличаваме детоксикиращите свойства на организма. Най-богатата на фибри билка, способстваща лесното и редовно изхождане, е Псилиумът.

Свързани новини



flash