7 съвета за по-добър баланс между работата и личния живот

Като предприемач едно от най-важните неща, които човек може да направи за успеха си, е да създаде ефективен баланс между работата и личния си живот. Когато започнах бизнеса си, ядях, спях и дишах на работа, пише в Entrepreneur.com Люис Хоус, бивш състезател по американски футбол и настоящ автор и предприемач. От спортната си кариера знаех стойността на находчивостта и здравата работа. Така че се концентрирах върху това да изградя успешен бизнес, който, от своя страна, се превърна във всичко, за което мислех по 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата. 
 
В същото време здравето ми страдаше. Отношенията ми с хората се напрегнаха. Бях неспокоен и объркан. След като осъзнах, че съм напълнял с около 15 кг, знаех, че имам нужда да направя нещо различно. Няма нужда да разбирате това по трудния начин. Имайте предвид следните съвети, когато изграждате структурата на вашия бизнес. Аз открих, че съм по-ефективен, когато си отделям допълнително време, за да следвам режим, в който полагам грижа за себе си и поддържам баланса между работата и личния живот, пише Хоус. Ето няколко съвета от него, цитирани от profit.bg: 
 
1. Грижете се за здравето си
Трудно е човек да вдъхновява и да наема служители, когато самият той не е здрав. Без значение какви продажби имате, ако не полагате грижи за здравето си, това няма да е дълготрайно. Поставете грижата за здравето по-висока в списъка с приоритетите си. Спортувайте и се хранете правилно. 
 
2. Медитирайте
Медитацията е нещо внушително. Откакто отново я практикувам, състоянието ми на неспокойство, концентрацията ми и продуктивността ми се подобриха. Освен това тя е особено полезна, когато ръководите много неща. Не се притеснявайте дали я практикувате по "правилния" начин. Има много методи, така че опитвайте, докато не намерите такъв, който ви носи удоволствие. Тя трябва да има тонизиращ ефект – някои хора просто се концентрират върху дишането си, докато други използват насочващи думи. 
 
3. Имайте ясна визия
Повечето проблеми, които хората имат с това да получат каквото искат, идва от липсата на яснота. Разберете първо това. След това го преследвайте. Може би все още нямате яснота с визията си. Ако това е така, Хоус препоръча да си записвате как според вас изглежда перфектният ден. Какво искате в крайна сметка да чувствате всеки ден? Не забравяйте, че не трябва да сте съвършени, за да започнете, просто поемете в посоката на вашите мечти и вървете стъпка по стъпка. 
 
4. Бъдете прозорливи
Имайте предвид, че някои "възможности“ просто ще отвлекат вниманието ви. В днешно време има прекалено много добри неща, след които човек може да тръгне. Концентрирайте се върху вашата мисия и казвайте "не“ на почти всичко останало. 
 
5. Бъдете позитивни
Заменете отрицателните приказки с признателност. Започнете да се упражнявате в признателност всеки път, когато искате да се самокритикувате. Ние губим повече време в това да се притесняваме или да се оплакваме от нещо, отколкото би отнело просто да се справим с него. 
 
6. Почивайте и презареждайте
Без значение колко усилия полагате, ще се сблъсквате със стена, ако не се грижите за разума и тялото си. Почивката е също толкова важна, колкото и здравата работа. Тя включва това да се отделите за уикенда от телефона си и от социалните медии. Вашето тяло и разум трябва да презаредят. Излизайте навън, бъдете сред природата. Спете. Четете книга. Разхождайте се. 
 
7. Напълнете чашата си
Трябва да намирате време за повече забавления, за семейството и за приятелите. Определете работното си време и полагайте всички усилия, за да се придържате към тях, докато в същото време намирате време редовно, за да се изключвате. Помнете: вие сте човешко същество. Колкото по-голям баланс имате между работата и личния живот, толкова повече успехи ще имате.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash