Футболен турнир дава възможност за по-добър старт на деца от рискови групи

В периода 25–30 юни 2019 на стадион "Градски" в гр. Балчик ще се проведе футболен турнир под мотото "За по-добър старт". За пета поредна година курортният ни град ще се превърне отново в арена на едно от най-мащабните спортни събития със социален характер по родното Черноморие.
 
Събитието ще бъде открито на площада на Балчик, а след това на градския стадион ще се изиграе първия демонстрационен мач между ФК "Черноморец" Балчик и легендарния тим на звездите "Отбор на Сърцето", съставен от редица популярни личности, сред които Лео, Играта, Монти, Дончо, Спенс, Skiller, Миро, Пацо, Георги Янев, Даниел Златков, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев и Янко Узунов.
 
По време на откриването някои от играчите от "Отборът на сърцето" ще изнесат концерт в подкрепа на каузата. В музикалното изпълнение ще се включат Дичо, DJ Дончо, Играта, Лео, Монти, Спенс и Skiller.
 
След официалната част в рамките на 6 дни деца и футболни ветерани ще се включат в играта, за да спечелят победа не само на терена. Те ще засвидетелстват своята съпричастност и ангажираност към каузата за равен старт на всички, независимо от различията.
 
Всяка година събитието привлича стотици участници, желаещи да преминат заедно пътя от спорт към толерантност, да вдъхновят и дадат добрия пример за преборване на стереотипите, стигмите и предразсъдъците, които засягат уязвими групи от общността. 
 
Футболен турнир "За по-добър старт" през 2019 ще включи две възрастови категории  деца: 14-15 г. (2004-2005) и 16-17 г. (2002 – 2003) и ветерани. Мотото на организацията е, че спортът и надпреварата са нещо повече от преследване на победата – те са призив за приятелство, подадена ръка и възможност за среща с различия, които оставят незаличима следа.
 
Футболен турнир "За по-добър старт" е част от Национална кампания за толерантност "Аз съм тук и мога да ти бъда приятел". Събитието е сред водещите активности на центровете за предоставяне на социални услуги на "Соник Старт", което цели да утвърди нагласата за толерантност, активната позиция по отношение на справяне с насилието и социалното изключване на определени групи от обществото.
 
През годините социалната организация е получава подкрепа от редица известни личности, сред които Орлин Горанов, Влади Въргала, Деси Добрева, Иво Сиромахов, актьорите Михаил Билалов, Кофе Бобоне, Иво Йончев, Любен Кънев, Ивайло Захариев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев, Снежана Макавеева, група Сигнал, БТР, формация Тоника СВ, легендарният вокалист на Uriah Heep - John Lawton и танцьорите от трупата на Нешка Робева.

Свързани новини

Пет дестинации на 50 км от София

13.05.2021

Трите зодии, които ще ви разбият сърцето

11.05.2021

Музикалният инструмент на всяка зодия

21.04.2021

Искате да сте идеална двойка? Ето как!

16.04.2021

Как зодиите сменят крушка

15.04.2021


flash