Сирене с шоколад? Виж най-странните шоколадови комбинации

Шоколадът безспорно е едно от най-вкусните сладки изкушения. Въпреки че е сме свикнали да го хапваме най-често самостоятелно, шоколадът може да се съчетава с доста екстравагантни на пръв поглед продукти.
 
Доста от тях са солени, а някой определено звучат странно. Ето няколко от нестандартните шоколадови комбинации, подбрани от foodpanda: 
 
Бекон с шоколад
 
Това звучи абсолютно ужасно, но тези, които са опитвали вкуса, споделят, че плътността и солеността на бекона вървят много добре с шоколада. Вероятно на това се дължи фактът, че има и чипс и бира, гарнирани с шоколадов вкус.
 
Авокадо с шоколад
 
Авокадото не е тук, само защото е по-здравословно. Тази комбинация може да направи изненадващо добра, здрава и кремообразна шоколадова глазура на всеки десерт.
 
Сирене с шоколад
 
Колкото и странно да звучи, всъщност можете да направите разбиващ сандвич със сирене на скара с тъмен шоколад и пармезан като пълнеж.
 
Сладък картоф с шоколад
 
Тази въглехидратна бомба не се препоръчва на хора на диета. Според кулинарите обаче сладостта на картофите и вкусът на тъмния шоколад се допълват взаимно. Чипсът от сладък картоф, потопен в тъмен шоколад, пък е истинско изкушение. 

Свързани новини



flash