Стартира проектът "Социален Цирк за надежда"

На 4 април от 16 ч., Фондация Мини Арт ще представи подхода Социален цирк за работа с деца със затруднения. Събитието ще се проведе в Жълтата къща на Цариградко шосе 17, гр. София.
 
Ще започнем в 14 ч. с отворена тренировка за деца и младежи от центрове за деца в квартал Надежда. Ще се включат и други деца (групата е до 30 деца). Ще се учим да жонглираме, да караме Юнисайкъл, да правим акробатични номера. 
 
 
В 16ч. Н.Пр Сорен Якобсон, посланик на Дания, ще открие официалната програма, като представим проекта "Социален цирк за Надежда“, финансиран от Столична община и Френския културен институт. Ще дискутираме с хора от НПО и академичните среди ефекта от подхода, както и въможностите за разширяване на приложението. 
 
Основната цел на събитието е да дадем официален старт на кампанията за набиране на средства за Циркова тента, за да можем да създадем място където да събираме участници, професионалисти и съмишленици на каузата и да популяризираме Социалния цирк в България.
 
Очакваме да дойдат посланници на страни от Европейския съюз, който ни подкрепят – Дания, Белгия, Франция. Там в последните 20 години социалния цирк набира все по-голяма популярност и дава добри резултати за подобряване на когнитивните и комуникативни умения на участниците. Нещо, от което имаме нужда всички, но най-вече тези, които трябва да се борят за достоен и пълноценен живот. 

Свързани новини

Великденски обичаи по света

24.04.2019

5 грешки, които допускаме рано сутрин

10.04.2019

13 начина да преборим пролетната умора

09.04.2019

Топ 6 идеи за пътуване през уикенда

05.04.2019

11 навика за целодневна продуктивност

03.04.2019

Коментари


flash