5 начина да оползотворите болничните

Истински "болните” дни вече не съществуват, благодарение на технологиите, които се използват масово в службата. За съжаление, от време на време се случва да се разболеем и начинът, по който успявате да управлявате "болните” дни, показва на шефа и колегите ви много относно отношението ви към работата, пише profit.bg. В сезона на вирусите и грипа сме и тази статия рано или късно ще ви влезе в употреба. 
 
1. Останете у дома
Когато не се чувствате добре, най-добрият вариант е въобще да не работите, защото може да разболеете всички в офиса. Вие сте възрастни хора и можете да решите сами дали се чувствате достатъчно добре, за да отидете на работа. 
 
2. Информирайте шефа си възможно най-скоро
Пратете на шефа си имейл, колкото се може по-бързо след като решите, че не можете да работите. Няма нищо лошо в това, че сте се разболели. Има много полезно нещо в това, че информирате рано. 
 
3. Дръжте се професионално
Не пращайте имейли, в които подробно описвате колко пъти сте повърнали през последните 12 часа. Вместо това напишете накратко: "Не се чувствам добре”, "Хранително натравяне е” и т.н. Не давайте детайли, които само влошават ситуацията. 
 
4. Включете в процеса своите колеги
Веднъж щом пишете на шефа си, че сте болни, пратете съобщението и до колегите си. Можете да им представите план, който да спомогне за осъществяване на вашите задължения, докато отсъствате. Обикновено колегите са отзивчиви да помогнат, особено когато се гонят срокове. 
 
5. И върнете обратна връзка на шефа си
След като се уверите, че можете да възложите на колегите си част от задълженията си, информирайте шефа си за плана ви. Така показвате, че сте професионалист, който проявява отговорност и умение да работи съвместно с другите в офиса. За всеки случай нагласете алармата на телефона си, за да ви подсети да проверите пощата си два-три пъти през деня. Поглеждането на служебната поща е важно, в случай на възникнал проблем. Освен това ще отметнете купищата писма и на следващия ден, когато отидете на работа, няма да се занимавате с пощата от предния ден.

Свързани новини

Правилото за 20-те минути на ден

20.08.2019

Опознайте себе си по-добре с този тест

15.08.2019

Как да контролираме потенето с храна

14.08.2019

10 полезни съвета да се справим с жегата

13.08.2019

И бизнесът каза #стигамрънка

12.08.2019

Коментари


flash