Как да живеем с 10 години повече?

Как да запазим здравето си днес, когато не се движим и ядем вредна храна. Това е въпрос, който вълнува всички, пише profit.bg. Барбара Ботани е "естествен лечител“. Тя дава съвети на хората за това как да живеят по-добре, като твърди, че всичко, което трябва да направите е лесно и съвсем естествено за организма. Вижте нейните съвети: 
 
1. Не правете компромис със съня си 
Недоспиването може да причини проблеми с кръвното, с теглото, с настроението, като може да причини и/или влоши редица заболявания. Не само, че не трябва да правите компромис с него, но и е добре да си осигурите комфорт, като по-скъпи чаршафи, или възглавници, съветва Ботани. 
 
2. Престанете да се тревожите за ежедневни проблеми 
Да се ядосваме е вредно, а ние го правим ежедневно и то за дребни неща – някой ни е блъснал в метрото, някой в офиса е забравил да включи кафемашината, и т.н. Избирайте внимателно нещата, за които си заслужава да отделяте време и нерви. 
 
3. Намалете кафето 
Ботани казва, че най-новото изследване на университета на Гьотенберг върху факторите, които помагат за по-качествен живот след 50 години показват, че трябва да поддържаме ниски нива холестерол, да спрем пушенето и да намалим кафето. 
 
4. Усмихвайте се на другите 
За нашето здраве е важно да се усмихваме на хората и да получаваме усмивка в отговор. 
 
5. Не стойте седнали дълго време 
Хората, които прекарват голяма част от времето си седнали, живеят по-малко и това се доказва от много изследвания. В едно изследване се твърди, че след 25-годишна възраст всеки час, който прекарваме в седене съкращава живота ни с 22 минути.
 
6. Престанете да мислите, че животът е труден 
Нашите емоции влияят пряко на здравето ни. Ако постоянно мислите, че животът ви е тежък и труден, няма да видите колко много прекрасни неща всъщност той ви предлага. 
 
7. Махайте си грима вечер 
Дами, не си позволявайте да си лягате с грим, колкото и да сте уморени. Ако не можете да си създадете навика да го махате – не носете грим, защото след години това ще си личи. 
 
8. Спортувайте 
Университет в Оксфорд твърди, че хората, които имат 45 излишни килограма, съкращават живота си с цяло десетилетие. 
 
9. Ползвайте лосион за слънце 
Много хора махат с ръка и си казват "голяма работа, че няма да си сложа лосион.“ Това обаче има драстичен ефект за вашето дълголетие. И не говорим само за плажа, а и за всички по-горещи дни, в които ще прекарате време навън. Ако защитавате кожата си, не само, че ще живеете повече, но и ще изглеждате по-млади. 
 
10. Разделете се с негативните си приятели 
"Токсичните“ хора не просто носят неприятни емоции – те буквално съкращават живота ви. Спрете контактите си с всички негативни, токсични хора.

Свързани новини

Опасност не за подценяване!

17.11.2022

Как да се преборим с есенната депресия

14.11.2022

Как да избегнем топлинен и слънчев удар

25.07.2022

18 трика срещу пролетната умора

11.05.2022

10 начина да се преборим със стреса

24.02.2022


flash