13 богати знаменитости, които смятат да оставят децата си без наследство

Много често завиждаме на децата на знаменитостите, защото те получават славата и богатството на известните си родители още от раждането. Е, оказва се, че не всички родители искат да завещаят парите на техните наследници, пише framar.bg. Sting, Bill Gates, George Lucas и много други звезди вече обявиха, че цялото им богатство ще отиде за благотворителност. Но защо знаменитостите и милионерите вземат подобни решения?
 
Barron Hilton
Barron Hilton, собственикът на известната хотелска верига "Хилтън" ще дари 97% от своето състояние на Благотворителния фонд на името на Conrad Hilton. Това решение е взето отчасти заради непристойното поведение на неговата дъщеря Paris, която през годините се слави с лоша репутация и компрометира семейството. Paris развива доста добър бизнес и печели доста, но пък богатството на Barron възлиза на 47 милиарда долара. Лошо момиче!
 
Bill Gates
Bill Gates последва примера на Warren Buffett и двамата са сред създателите на The Giving Pledge – споразумение между милионери и милиардери. Всички членове декларират, че ще дадат голяма част от приходите си за благотворителност. След смъртта на Bill Gates децата му няма да наследят 90-те милиарда, които притежава техният баща. Според основателя на Microsoft, децата трябва да работят и да разберат колко е важен труда.
 
Michael Bloomberg
Милиардерът Michael Bloomberg, който е бивш кмет на Ню Йорк също е част от проекта The Giving Pledge. Към днешна дата той е дарил около 34 милиарда долара на различни организации в сферата на здравеопазването, образованието, науката и други. Той обяснява решението си много просто - най-доброто, което може да даде на децата си, е по-добър свят за тях и техните деца.
 
Ted Turner
Основателят на CNN, Ted Turner, създава фондация "Turner" през 1990, която помага за решаването на екологични проблеми в целия свят. Turner, който има 2 милиарда долара, се шегува, че е под линията на бедност, тъй като всичко, което спечели дава за благотворителност. Децата му споделят филантропните възгледи на баща си и също работят за семейната фондация.
 
Elton John
Elton John и съпругът му David Furnish ще лишат синовете си от наследство. Музикантът и неговият съпруг ще дадат 53 милиарда британски лири за благотворителност, обяснявайки го с желанието да научат децата си на уважение, упорита работа и да ценят стойността на един долар. "Не трябва да давате на децата си всичко поднесено на тепсия - това ще разруши живота им", обяснява сър Elton John.
 
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg и съпругата му редовно спонсорират проекти в сферата на здравеопазването, развитието на образованието и решаването на социални проблеми. Около 99% от общите им средства, които възлизат на 63,5 млрд. долара, ще дарят за благотворителни цели, а останалата част от парите ще бъдат наследени от децата им.
 
Gene Simmons
Легендарният басист на KISS също решава да дари богатството си за благотворителност, като почти всички 300 милиона долара, които музикантът е спечелил, ще бъдат прехвърлени на организации с нестопанска цел. Simmons казва, че това решение ще помогне на децата му да се научат да бъдат самостоятелни и независими. Децата му Nicholas и Sophie ще получават годишна издръжка, която ще изразходват за лични цели.
 
Ashton Kutcher и Mila Kunis
Ashton Kutcher и Mila Kunis заявиха, че наследството и постоянната издръжка демотивират децата и ги лишават от изобретателност при създаването на собствен бизнес. Ето защо парите на тази известна двойка ще бъдат използвани за благотворителност след смъртта им. Ashton обаче казва, че ако децата му създадат истински бизнес план, той е готов да стане инвеститор.
 
Sting
Sting, успява да постигне всичко сам и иска да научи децата си да се борят сами, за да успяват в живота. Също така, певецът заявява, че няма да остави потомството си без пари, защото ще се погрижи да ги похарчи всичките преди това. Sting има повече от 100 души на заплата и твърди, че има задължение към тях.
 
Jackie Chan
Децата на Jackie Chan, както законни, така и извънбрачни, няма да получат наследство от баща си. Chan отдавна не поддържа връзка с извънбрачната си дъщеря, но решението му бе голяма изненада за сина му Jaycee Chan. Първоначално актьорът планира да раздаде само половината от парите си за благотворителност, но през 2012 той променя мнението си и решава да дари всичките си пари. Обяснението му беше съвсем просто - ако Jaycee смята, че си заслужава тези пари, той ще може сам да ги спечели.
 
Pierre Omidyar
Създателят на eBay, е спечелил 11,1 милиарда долара и според бизнесмена това е повече, отколкото семейството му някога ще се нуждае. Също така, Pierre смята, че парите не трябва да се дават даром - те трябва да се заслужат след усилен труд. В неговия случай парите отиват за полза на обществото.
 
George Lucas
След създаването на "Междузвездни войни" George Lucas никога не е имал финансови проблеми, но той няма да завещае парите си на 4-те си деца. Той се присъединява към "The Giving Pledge" и дарява 4,5 млрд. долара, които получава от продажбата на права за "Междузвездни войни", за развитието на образованието. Lucas обещава да даде цялото си богатство в полза на обществото след неговата смърт.
 
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay и съпругата му учат децата си, че парите не са най-важното нещо в живота на един човек и никой не трябва да посвещава целия си живот, като се стреми към тях. Gordon дори споделя, че когато пътуват със самолет, децата им пътуват в икономическа класа, за разлика от родителите им, които пътуват в първа класа. Г-н и г-жа Ramsay вземат решение напълно да защитят децата си от вредното влияние на големите пари и изцяло ги лишиха от наследство.

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash