10 предпразнични съвета

Празниците наближават - декември е сезонът на коледните партита в компанията на колеги и съмишленици, пише profit.bg. Това означава едно – подгответе черния дроб! За да не бъде всяко утро след парти мъчително, пийте правилно. Ето 10 съвета, които ще ви помогнат да оцелеете до 2018.
 
1. Тренирайте
Не, не започвайте терапевтичен прием на коняк в малки дози седмица преди партито. Заложете на физически упражнения. Те насищат тялото с кислород, което води до по-бързо справяне с последствията от консумацията на алкохол. Освен това ще изглеждате още по-добре на партито.
 
2. Загрейте
Тук вече конякът ще свърши работа. Или всякакъв друг алкохол, но в скромно количество.
 
3. Закусете
Не просто с лимон, а с калорична храна. Колкото повече мазнини, толкова по-добре. До началото на празника задължително се подкрепете със сандвич с масло, мазна риба, ядки и т.н.
 
4. Активен въглен 
Няколко таблетки непосредствено преди почерпката ще абсорбират част от спирта и токсините.
 
5. Не смесвайте
Това е навик, който трябва да забравите. Не смесвайте различни алкохолни напитки. Да започнете вечерта с тежката артилерия и накрая да завършите с чаша шампанско е директен билет към махмурлука. В никакъв случай не понижавайте градуса.
 
6. Избягвайте "мехурчетата"
Газираните напитки ускорят опиянението. Затова не залагайте на шампанско. Не смесвайте силен алкохол с газирана напитка.
 
7. Пийте вода
Желателно е да пийвате малко вода от време на време. Отново без никаква газировка. По този начин ще избегнете обезводняване и ще спомогнете за по-успешно справяне с опиянението впоследствие.
 
8. Разводнете алкохола
Това е стар трик. Не го подценявайте.
 
9. Не бързайте
Пийте бавно, отдайте се на продължителна запивка, отколкото на шотове – бързо ще загубите ориентация иначе.
 
10. Танцувайте!
Участвайте активно в танците. Не пропускайте възможност да активирате физически тялото си, това е полезно за справяне с алкохола.

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash