Наистина ли жените са устроени по-сложно от мъжете

„Наистина ли жените са устроени по-сложно, отколкото нас- мъжете? Защо при нас всичко е някак си просто и предсказуемо, а при нежния пол —сложно, загадъчно, та дори мистериозно?“

Задавайки си тези въпроси, известният комик Марк Гънгор стига до едно колкото  неочаквано, толкова и остроумно обяснение за разликите в мисловните процеси при мъжа и жената. Ето до какъв извод стига той, размишлявайки по темата.

Разлика в мисленето и поведението наистина има, защото биологичното  устройство на мозъка ни е съвсем различно. Ще започна с мъжете. Мъжкият мозък— това е устройството в което цари идеален ред. При нас сякаш всичко е подредено в отделни кутийки. Сексът е в една кутия, спортът в друга, работа— в трета. Имаме си кутии буквално за всичко. Имаме отделна секция  за колата, за парите, имаме и такава в която се съхраняват мислите за работата. Една от специалните е тази, в която пазим мислите, чувствата и чрез която се съобразяваме с вас- жените. Особено важна е кутийката отделена  за децата, а тази за майката е по скоро на втори план. В ежедневието винаги можем да добавяме и изваждаме от тези съкровени секции, но при спазване на правилото, докато черпим от една определена, не бива да експлоатираме другите. Това обяснява поведението ни когато обсъждаме конкретен въпрос от дадена кутийка, ние се стремим да не закачаме другите които нямат отношение към казуса.

При жените всичко е далеч по-различно. Женският мозък може да се оприличи с едно голямо кълбо, цялото омотано с мисловни проводници, при което в него всичко е свързано с всичко. Парите са свързани с колата, колата с работата, децата с майка си, майката с бабата, бабата пък също задължително е свързан към нещо друго. В резултат на което мисловния  процес, при жените образно може да се представи като автомобилна магистрала с много платна, на която всички коли се движат от една енергия— емоцията. Каквото и събитие да вземем от живота на дамите, то непременно е свързано с емоции, а те грижливо са запазени защото са енергията, която ги води. Ето защо казваме, че жените умеят да помнят всичко.

Защо при нас мъжете не е така? Защото ние първо не обичаме да преосмисляме това което сме складирали в кутиите си, приели сме го като даденост, а  второ сме доста по- бедни емоционално от нашите партньорки. Честно казано не искаме, или не ни вълнува това да мислим едновременно за всичко. А за жените да мислят за всичко и веднага е правило. Те обожават да го правят, както и да ни натякват чувството за безотговорност. Но не подозират, че ние имаме една тайна кутийка към която прибягваме винаги когато имаме възможност. Тя ни е не само любима, но и спасителна в кризисни моменти. За ужас на жените кутийката е празна. Няма нищо по- хубаво за мъжа от това мозъкът му да е необременен за известно време. Това обяснява страстта към риболова. Всъщност това, което излагам като мисли е научно потвърдено. Преди няколко години  изследвания проведени в Пенсилванския университет, установяват, че мъжете наистина могат да изключват мисловната си дейност, при това да продължат да дишат. За жените този процес е немислим. Те не само нямат този навик, но нямат и такава потребност.


Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Пет години по-късно

21.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024


flash