Бъди свободен, не богат

Срещали ли сте хора, които смятат, че водят недостоен или мизерен живот? Те поглеждат към другите и казват “Искам да съм като този!” Представят си една картина, в която се чувстват независими, свободни и по-щастливи. В един смисъл да си независим значи да имаш достатъчно средства, за да си позволиш всичко, което си поискаш, пише manifesto.bg. 
 
Дали обаче независимостта е точно това, което обикновено си представяме? 
 
На практика в света има много богати, но разорени хора. Какво означава разорени и в същото време богати? Означава, че даден човек живее нашироко, но от заплата на заплата. Ако за момент не ходи на работа и не получава заплата, губи всичко. 
 
През годините сме виждали как някои от най-добре платените звезди обявяват банкрут, дори докато са още в разцвета на кариерата си. Има също много разорени хора, които преди това са спечелили от лотарията. Те са били късметлии, за да спечелят, но след няколко години се оказват без пукната пара. Нещо не им достига.
 
Да си независим е много повече от това да имаш пари.
 
Първото нещо, което трябва да осъзнаете е, че финансовата свобода е свързана с начина ви на мислене, а не с това дали в момента имате или нямате пари. Свободата е толкова много неща. Свободата е да можеш да правиш това, което искаш в живота си. Тя е свобода от стрес. Свобода от страх. 
 
Независимостта не идва лесно. Да се постигне независимост е възможно, но зависи само и единствено от теб самият. Готов ли си да хвърлиш усилия в тази посока?
 
Бъди свободен, не богат.
 
Можеш да поемеш контрола върху твоята ситуация, независимо каква е тя в този момент. Можеш да се наслаждаваш на независимостта. Но за да избегнеш момента, в който ще си богат и разорен, трябва да вземеш финансовите си дела в свои ръце. Определи точно къде искаш да стигнеш и работи за повишаването на своето финансово IQ.
 
Някои съвсем простички стъпки ще ти помогнат – да отвориш книга, да прочетеш малко финансова информация, която е достъпна онлайн, да посетиш събитие по темата, да намериш ментор. Това са само няколко примера за това как можеш да започнеш финансовото си обучение. Само започни. Това ще промени живота ти.

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash