Ученици повишават с 20% знанията си по математика само за 10 дни с уникален нов образователен метод

Образователния сайт Уча.се, и УНИЦЕФ реализираха уникален по рода си съвместен проект – специални диагностични тестове, с които лесно се определя нивото на знания на всеки ученик за съответния предмет и клас. Тестoвете са безплатни и достъпни за всеки и са първата стъпка от цялостен иновативен метод в образованието - специално разработена индивидуална учебна игра, която се намира на www.ucha.se. Играта се адаптира индивидуално към нуждите на всяко дете и спрямо конкретните негови знания му помага лесно да навакса пропуските.

Това лято Уча.се реализира пилотен проект за деца от 1. до. 4. клас в София и деца от уязвими групи в областите Сливен и Шумен. С помощта на УНИЦЕФ и директори и учители от различни училища индивидуалната учебна игра бе включена като механизъм за наваксване на пропуските в знанията по математика и български език на 79 ученика от училища в София, Сливен, Нови пазар, селата Златар и Бяла река.

Първите резултати провериха входящите нива на знания на всяко дете, като отчетоха сериозни пропуски. Средно за всички деца бяха измерени само 56% усвоени знания от нужните за съответните класове по български език и 58% по математика.

След само 10 дни интензивна работа с индивидуалната учебна игра нивата на усвоени знания се повишиха до 66% средно на изходящите резултати по български език и 79% по математика. Това показва +10% повече усвоени знания от нужните за съответните класове по български език и +21% по математика.

Въпреки различните нива на знания и различният темп на наваксване, които децата показаха, успехът на инициативата доказва ефективността на индивидуалната учебна игра. Методът не само е разработен така, че да печели лесно вниманието и интереса на децата, но и се адаптира към индивидуалните им нужди, независимо от нивото на знания, принадлежността им към определено училище, както и социалната или етническа принадлежност.

Индивидуалната учебна игра е достъпна на www.ucha.se, като всеки потребител може да я изпробва по един от следните предмети за 1. до 4. клас: математика, български език, роден край, околен свят, както и химия – 7. и 9. клас. През следващата година ще са налични индивудуални учебни игри и по останалите предмети от 5. до 8. клас.

В началото играта измерва индивидуалните знания, след което предлага видео уроци и упражнения, с които пропуските да бъдат наваксани. При повторна проверка по-високите резултати са налице.

Уча.се и УНИЦЕФ се борят за общата мисия всяко българско дете да има достъп да качествено образование и благодарят на всички вдъхновяващи български учители, допринесли за разработката на индивидуалната учебна игра. С този иновативен метод, който обещава да е следващата голяма крачка в образованието и да промени нагласите и практиките в процеса на учене, предстои да се помогне на много повече ученици да наваксат пропуснати знания и да продължат по-уверено образованието си.

Повече информация за индивидуалната учебна игра може да бъде открита тук: http://ucha.se/individualna-uchebna-igra/info

Уча.се е най-големият български образователен сайт. Носител е на над 20 престижни награди, като три пъти печели приза за Образователен сайт №1 на България. Посещаван е от повече от половината български ученици или над 300 000 към момента, както и от над 23 000 учители. Сайтът предлага над 7500 видео урока и упражнения на разбираем и интересен за учениците език.


Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash