18 знака, че работата ви прави нещастни

Един или няколко, тези знаци показват, че е настъпило време да смените работното място, пише manager.bg. Едва ли ще бъдете изненадани от изброеното, но все пак проверете себе си - то е повод да се замислите дали не е настъпил моментът за качествено нова промяна в живота ви, по-голямата част от който прекарвате в работни дни. 
 
1. Чувствате се отегчени от живота. Може да сте попаднали в класическия сценарий, в който липсата на предизвикателства и мотивация докато сме на работа създават чувство на масово неудовлетворение от живота като цяло, нежелание да се предприеме нещо в другите области на лично развитие, инерция. 
 
2. Не можете да понасяте всичките си колеги. Ако те ви изолират, не се държат коректно или нямате късмет и сте попаднали в тоскична офис култура, е нормално. Разбира се, възможно е и причината да е във вас и вашите неоправдани очаквания. При всички случаи се създава драма всеки път, щом отидете в офиса. Прекратете това.
 
3. Чувстватe се блокирани. Сякаш нищо не върви на работа. Все едно сте в капан. 
 
4. Ненавиждате шефа си. Има много клишета за злите и неразумни шефове, но едно е особено важно: ако не се разбирате с прекия си ръководител и не одобрявате мениджърския му стил, това е сериозен проблем и може да блокира професионалното ви развитие.
 
5. Изгубили сте страстта. Напълно сте безчувствени към изпълнението на вашата работна дейност. Не изпитвате никакво въодушевление от нови проекти и идващи възможности. Ако не сте внимателни, апатията ще се прехвърли и към други житейски области, а това съвсем не е полезно.
 
6. Трудно ставате от леглото за работа.
 
7. Отдавна нямате време да се виждате с приятелите и семейството си. Лошият баланс между работата и личния живот може да доведе до тъжен, самотен житейски резултат.
 
8. Работата не отговаря на високата ви квалификация. Постоянно чувствате, че потенциалът ви не се разгръща; че уменията ви и талантите са подценени. Никой не чува гласа ви, макар че говорите.
 
9. Копнеете за предизвикателство, а това че нямате такова на работа ви подлудява.
 
10. В края на деня нямате капка енергия, напълно изтощени сте физически, психически и емоционално.
 
11. Понякога се чувствате мудни, сякаш се движите на забавен кадър. Понякога сте сънени на бюрото, дори да сте си починали добре тази нощ и през уикенда.
 
12. Не можете да се фокусирате. Сядате на бюрото в офиса и час по-късно разбирате, че не сте свършили нищо.
 
13. Болни сте през повечето време, независимо от сезона.
 
14. Далеч по-интересни са ви кариерите на приятелите ви.
 
15. Времето е спряло. На работа сте, а сякаш стрелките на часовника не се местят. И това се случва често.
 
16. Оплаквате се от работното място - много. Пред различни хора споделяте, че ще напуснете. Осъзнавате, че сте нещастни на това работно място.
 
17. Игнорирате всичко добро и положително от работатa. Виждате само негативното. По-често чашата е наполовина празна, отколкото наполовина пълна.
 
18. Станали сте раздразнителни. Ако сте неудовлетворени от работата, може да развиете раздразнение към всякакви действия и качества на близките ви и колегите наоколо - от говоренето по телефона край вас, до "твърде шумно дъвчене". 

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash