10 вида лъжи, в които по някаква причина вярваме

В живота сме заобиколени от клишета - идеи за това, какво е правилно и какво не е, пише manager.bg. Голяма част от тях ги приемаме като истина и живеем според  тях, независимо от факта, че много често точно те ни дърпа надолу. Време е да научим нещо ново, разбулвайки някои лъжи, в които сме вярвали
 
1. Сам означава самотен
"Сам" не винаги означава самотен и "връзка" не винаги означава щастие. Да бъдеш сам никога няма да предизвика толкова самота, колкото връзка с неподходящ човек. Ако нещата не се случват правилно, вземете си почивка и прекарайте с най-важния човек – теб. Открийте първо себе си! Оценете собственото си достойнство. И следващият път, когато попаднете в потъваща връзка, ще бъдете подготвени да изплувате безопасно.
 
2. Щастието идва, когато имате всичко, което искате
За да бъдете щастливи не означава, че не заслужавате повече. Означава, че сте благодарни за това, което имате и сте търпеливи за това, което ви предстои. Понякога сме толкова вглъбени в нещо голямо, че често забравяме малките неща, които дават магията на живота. За това бъдете благодарни за всичко,което имате днес. Това са добрите стари времена, които ще ви липсват през идните години.
 
3. Болката е нещо, което можем да видим
Никога не подценявайте болката на човека, защото всеки се бори с нещо. Някои хора просто прикриват по-умело чувствата си от други. Не знаете какво има зад затворената врата. Да осъждате хората е излишно губене на време и енергия. Ако имате време да съдите останалите хора, имате прекалено много свободно време. Стъпете здраво на земята и свършете нещо смислено.
 
4. Животът трябва да бъде точно определен
Просто да чувстваш това, което чувстваш и да се справяш с него честно и открито – това може да бъде изключително полезно. Ние винаги имаме свободата да избираме как искаме да отговорим на нещата, които животът ни поднася. Нека оставим настрана мислите какъв би трябвало да бъде животът, и да прегърнем истинския живот, който се опитва да си проправи път в съзнанието ви. Променете това, което можете да промените, променете мислите си за това, което не можете да промените и продължете напред в мир със себе си.
 
5. Вие трябва да се развивате по определен начин
Когато спрете да се сравнявате себе си с други варианти на себе си, истински или въображаеми; и когато спрете да се сравнявате с други хора, истински или въображаеми; тогава ще постигнете вътрешен мир, който е истински, а не въображаем.
 
6. Малцина имат привилегията да живеят прекрасен живот
Ако всяка сутрин се будите, и си казвате: "Да, днес ще бъде страхотен ден." И всеки следобед намерите причина да кажете: "Да, днес е прекрасен ден". И всяка вечер намерите причина да кажете: "Да, днес беше страхотен ден". Така някой ден, след много години ще се обърнете назад, ще се усмихнете и ще кажете: "Да, аз живях страхотен живот"
 
7. Трудните времена са ненужни
Понякога нещата трябва да се объркат, за да станат правилни. Понякога трябва да оставите грешните хора да излязат преди правилните да влязат. Понякога трябва да се почувствате слаби, за да разберете какво наистина означава да сте силни. Понякога трябва да се  почувствате по-разбити, за да осъзнаете, че никога няма да се пръснете. Понякога трябва да се срещнете с много хора, които харесвате, за да откриете този, който обичате. Понякога трябва да вземете доброто заедно с лошото, знаейки, че всичко е един житейски урок.  
 
8. Ако си силен, не изпитваш болка
В действителност, силните хора изпитват болка, приемат я, учат се от нея и продължават напред  чрез нея. Всичко, което се иска, за да бъдете смели е да поискате прекъсване, да пролеете една две сълзи, да се прочистите, след което да се върнете отново на бойното поле и да се биете така, сякаш никога не сте се борели преди.
 
9. Може да симулирате
Почувствайте любовта преди да кажете "Обичам те". Почувствайте благодарността преди да кажете "Благодаря". Почувствайте състрадателност преди да кажете "Съжалявам". Почувствайте свободата преди да кажете "Прощавам ти". Когато го усетите преди да го кажете, ще ви спести  много думи и ще отиде право в сърцето на вашата връзка.
 
10. Мечтаенето е загуба на време
Най-големите подаръци са тези невидими за очите, но усетени дълбоко със сърцето. Това което можем да видим всъщност е малка част от това, което е възможно. Въображението е да погледнете под повърхността - да си представите това, което е от съществено значение, но невидими за окото. Някъде, нещо невероятно чака да бъде открито, просто мечтите ви трябва да са достатъчно големи, за да го откриете.

Свързани новини

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024

Христо Стоичков с ново поприще

08.02.2024

Кога да очакваме затопляне на времето

07.02.2024


flash