Търси в сайта...

Организират маратон в центъра на Благоевград

На 23 април от 10 часа ще се проведе маратон с дължина 4 км, започващ от Главна сграда на Американския университет и стигащ до езерото в парк Бачиново. Събитието е организирано съвместно от спортния клуб Олимпикс към Американския университет и Община Благоевград. Възможност да участват имат и ученици от гимназиите и училищата в града. 
 
Маратонът ще бъде открит с кратка реч от президента на университета и в него се очаква да вземат участие около 80 млади момчета и момичета като първите трима във всяка категория ще бъдат наградени в неделя, 24 Април, от 17:00 часа на бейзболното игрище в парк Бачиново. Идеята на събитието е да събере на едно място студенти от университета и благоевградската общественост, като в същото време популяризира спортния начин на живот в града. На няколко места по дължината на маршрута ще бъдат разположени по няколко от организаторите, които ще предоставят вода за участниците в горещия пролетен ден.
 
АУБ Олимпикс е клуб от 40 души, който всяка година в края на април организира спортна олимпиада за студентите от Американския университет. Старт на събитието се поставя на тържествена церемония по откриване, която включва специална програма, заря и ритуално запалване на олимпийския огън. На самата Олимпиада участват над 800 студенти от АУБ като състезатели и публика, а сред присъстващите са и университетска администрация, професори и жители на благоевградската общност. След края на състезанията се провежда официална церемония по награждаване, като победителите получават своите отличия от изявени български спортисти. 
 
През годините наши специални гости бяха капитанът на националния ни отбор по волейбол Владо Николов и тогавашният треньор Камило Плачи, емблематичният Любо Ганев, лекоатлетката Ивет Лалова, както и много други спортни дейци. Неизменна част от събитието са благотворителните инициативи като до момента организацията е подпомагала домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние.
 
Желаещите да участват могат да се запишат на следния сайт: aubgolympics.com/sports/marathon.html

Свързани новини

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024

Дървената отломка пак разбуни духовете

05.04.2024

"Trace Talent" идва и у нас

13.03.2024

По случай Деня на жената

07.03.2024

САЩ изпрати артефакти на Луната

29.02.2024


flash