Готие направи ремикс от кавърите на Somebody That I Used To Know

Gotye направи необичаен жест към феновете си, като събра огромна част от кавърите им на номер 1 сингъла си Somebody That I Used To Know в един общ клип. Австралийският изпълнител от белгийски произход пише в описанието на видеото, че така той иска да благодари на всички, които са допринесли към популярността на песента, предаде dnevnik.bg

"Опитах се да се въздържа от допринасяне към планината от интерпретации на Somebody That I Used To Know, не можах да устоя на един толкова разнообразен и подлежащ на ремиксиране материал", пише още музикантът, композиращ и продуциращ сам албумите си.


Клипът, озаглавен Somebodies: A YouTube Orchestra, е вече гледан над един милион пъти. Съчетаването на кадрите и различните откъси от кавърите е направено изцяло от Готие. В него не са включени изпълнения от шоупрограми и състезания, а единствено интерпретации на любители и млади изпълнители. Сред тях попада и популярният кавър на групата Walk Off The Earth, които гостуваха на тазгодишното издания на фестивала Elevation.

Somebody That I Used To Know, дует между него и новозеландската изпълнителка Кимбра, е част от миналогодишния му албум Making Mirrors. Песента, която натрупа популярност чрез позитивните реакции в YouTube, вече има близо 300 милиона ротации в сайта за видеосподеляне. Сингълът, доста различен от обичайното звучене на песните на Готие, достигна до номер 1 в над 30 страни.

По този начин Готие, преди това познат най-вече на алтернативната и инди аудитория, намери световна популярност.


Свързани новини

Beyonce, Jay-Z&Gotye: "Великият Гетсби"

05.04.2013

Най-излъчваните песни през 2012г.

01.02.2013


flash