Търси в сайта...

Ако Батман беше истински, щеше да е станал на кайма

Ако прочутият Батман съществуваше, щеше да се нуждае от парашут, за да каца безопасно на земята. Това обявиха група физици, според които тъмният кръстоносец трябва да промени своята пелерина, ако ще прави опасните си скокове извън страниците на рисуваните книги и холивудските ленти.

На големия екран борецът за правда се носи от покрив на покрив, разпервайки черното си наметало като крила, подобно на метода, използван от базовите скачачи. Но за разлика от въпросните смелчаги, Батман не е екипиран с парашут.

Предвид дизайна на сегашната му пелерина кръстоносецът може да се "носи" във въздуха близо 350 метра, ако скочи от приблизително 150-метрова сграда, откриха студенти от Лестърския университет

"Проблемът с плаването във въздуха се крие в скоростта, докато доближава земята", отбелязаха те в научния си труд "Траекторията на Батмановото падане".

"Тя нараства с бързи темпове до близо 110 км./ч. А при тези високи скорости всеки удар би бил фатален или в най-добрия случай – унищожително тежък", допълниха младежите


Свързани новини

Два БГ филма в конкурса на СФФ

04.02.2019

77 премиери на Master of Art

13.04.2018

"Силата се пробужда" чупи рекорди

28.12.2015

Дани Бойл потвърди "Трейнспотинг" 2

07.09.2015

"Съдилището" е БГ кандидатът за Оскар

04.09.2015


flash