Стефан Стойчев е Мъж на годината 2011

Спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев е Мъж на годината 2011. В цялата история на класацията той е първият обикновен човек, който я оглавява. 29-годишният Стефан от Чирпан, който през миналото лято помогна на много хора да се измъкнат от катастрофиралия автобус на магистралата близо до Пловдив, застана на чело в анкета на Дарик след онлайн гласуване. 6804 души дадоха вота си за него.

Актьорът Христо Мутафчиев и треньорът по борба Симеон Щерев, които също бяха номинирани за отличието, останаха съответно на второ и трето място. За Мутафчиев гласуваха 435 души, а за Щерев - 407 души.

Резултатите от конкурса бяха обявени на церемония в Младежки театър "Николай Бинев". Победата в него на Стефан Стойчев слага край на дългогодишната традиция престижната титла да отива предимно при политици и спортисти.

Стефан Стойчев е човекът, който промени историята на конкурса Мъж на годината. Преди да го спечели, той промени живота на много хора, които спаси от катастрофиралия автобус на магистрала "Тракия". Оттогава и неговият живот е по-различен. До преди да бъде съкратен в навечерието на Коледа, 29-годишният Стефан работеше като комбайнер. Сега е част от екипа на общината в Стара Загора като шофьор. Мечтае да бъде пожарникар. Женен е и има малка дъщеря Преслава. 

Единствената дама, която получи награда по време на церемонията "Мъж на годината", е певицата Милена Николова-Миленита. Тя бе обявена за "Мис чар"

На церемонията бяха раздадени и още няколко допълнителни награди. За момчетата, които през миналия юни изрисуваха паметника на Съветската армия в София, е отличието "В крак с времето". Точно това бяха написали те под войниците, които преобразиха като Супермен, Капитан Америка, Жокера от "Батман", Дядо Коледа, и които бяха истинска атракция за софиянци. Акцията на младежите, които наричат себе си Destructive Creation, всъщност не беше заличена с измиването на монумента, а остана сред събитията, които макар и да са спорни, безспорно са оригинални и атрактивни. 


Свързани новини

Кои личности ни напуснаха през 2015г.

30.12.2015

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

28.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

26.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

26.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

22.08.2014


flash