Най-търсените теми в Google за 2011

Какво е "зумба"? Това е бил големият въпрос за повечето англоговорящи на планетата през 2011 и съответно най-търсената дума в глобалната търсачка Google. Това става ясно от оповестената днес годишна класация на Google за най-търсените термини и теми в търсачката.

Всяка година интернет гигантът пуска списък с най-търсените теми във всички региони, за да разбере какви са годишните тенденции. „Кралската сватба“ е бил изразът, чието търсене е нараснало най-бързо през годината.
 
Iphone 5 идва на второ място. Най-интригуващият списък от тези на Google е топ 10 на „какво е...“ с разнообразен набор от въпроси, включително „какво е scampi?” (вид омар). Интересът към scampi се е повишил с над 80% през годината.
 
Заместник-министър председателят на Великобритания Ник Клег трябва да знае, че въпреки че е гласувал против Алтернативния вот на референдум, британската общественост иска да знае повече за него. Алтернативният вот оглавява списъка „какво е...“.
 
Начело на категорията храни и напитки е Asda, който претендира да бъде най-евтиният супермаркет, а топ дестинациятя за пътуване е Лас Вегас. X Factor пък е отново телевизионната програма, чието търсене се увеличава най-бързо.
 
Певицата Адел и изгравящата поп звезда Ребека Блек са сред хората, чието търсене е нараснало най-много през годината в Google. За Ирландия тази титла се присъжда на Пипа Мидълтън, сестра на херцигинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън. Британската мания по най-новите джаджи и колективното пазаруване личи от търсенето на  IPAD 2 и сайтът Groupon.
 
manager.bg

Свързани новини

Какво сме търсили в Google през 2019

27.12.2019

Google премахва Flash рекламите в Chrome

01.09.2015

Най-търсените теми в Googlе

16.12.2014

Цялата година в 3 минути

16.12.2012

Най-коментираните теми във Facebook

14.12.2012


flash