Най-добрият нудистки плаж е в Хърватия

Брегът на хърватския остров Свети Йеролим беше обявен за най-добрия нудистки плаж в света, от класация на CNN за 15-те най-добри в света.

Остров Свети Йеролим е един от Пъклените острови, който се намира точно срещу град Хвар на едноименния хърватски остров. Освен плажа на живописното островче има борова гора. След Свети Йеролим в класацията следват Прая де Галета в Бразилия, Марина ди Камерота в Италия и Анантара в Тайланд.

Хърватия е известна с културата на нудистките плажове отбелязва съставителите на класацията и добавят, че Свети Йеролим е известен с нудистите, които се пекат и на брега  и се къпят в чистото море. В същото време германците, които някога бяха най-върлите привърженици на свободното тяло, все по-рядко се повяват без дрехи по плажовете, посочва iNews. Германското общество се променя и вече не е лесно да си нудист, заяви преди няколко месеца Курт Фишер, председател на германската асоциация на културата на свободното тяло.

От една страна все повече емигранти в Германия идват от силно религиозни страни и не одобряват нудизма, а от друга, нарастващото благоденствие на населението, което води до увеличаване на талията, съдейства за упадъка на движението. В Германия има около 500 хиляди регистрирани нудисти, а общо 7 милиона германци редовно правят слънчеви бани както мяйка ги е родила.

Свързани новини

Justin Bieber с най-много MTV номинации

13.08.2021

Златна котка 2019

07.02.2019

Diplo - “Get It Right”

06.02.2018

Goldfrapp с нов албум през септември

13.06.2013

Раздадоха Златните глобуси

14.01.2013


flash