Най-странните неща, които можем да видим в Google Earth

Светът е пълен с чудаци и едва ли някой има нужда от доказателства, за да повярва в това твърдение. Трябва само да излезем и да се разходим по улиците на своя град, за да се уверим колко различни един от друг са хората и до какви невероятни или нелепи идеи достигат понякога.

Гледан отгоре, обаче, светът на хората е още по-странен. Повечето от нас не могат да си позволят въздушна разходка с балон, но всеки има достъп до услугата Google Earth, която ни позволява да се реем над Земята, макар и не съвсем наистина, да посещаваме местата, които мечтаем да видим. Вижте някои от най-странните неща, които можете да видите през програмата на Google, запечатани от сайта BusinessInsider.com.

1. Гигантски розов заек лежи по гръб на тревата близо до сграда в Италия. Погледнете размера на къщата и сами си представете какви са размерите на това изключително странно съоръжение.

3.1_400_07

2. Не на всеки паркинг можем да видим кацнал изтребител. Изключение, обаче, прави заснетият по-долу паркинг в Париж, където, в сянката на сградата, виждаме не друго, а паркиран самолет.

3.2_400_06

3. Тази снимка или е направена в драматичен момент или този обърнат на една страна кораб в Басра, Ирак, просто е оставен да лежи така във водата.

3.3_400_04

4. Това, което прилича на стар пергамент, всъщност, е пустинята в Аризона, а „рисунките” по него са стари самолети, излезли от употреба, и паркирани на това изоставено място в южния американски щат.

3.4_400_04

5. Вече знаем кой браузър използват извънземните. На това поле в щата Орегон, зелените ни приятели от Космоса са очертали в житата логото на Firefox. Другото обяснение е, че браузърът на Mozilla явно е доста популярен сред фермерите.

3.5_400_04

6. Докато за логото на Firefox може да се поспори, това творение, заснето над Египет, не е дело на извънземни, а на местни артисти.

3.6_400_06

7. Това изображение е породило хиляди спорове в онлайн пространството. Много хора смятат, че сателитът на Google е уловил в полет бойна ракета преминаваща над територията на щата Юта.

3.7_400_04

8. Архитектите на този комплекс в Сан Диего със сигурност нямат поглед върху нещата. Случайно или не, формата, която тези четири сгради образуват, няма как да не ни напомни за не особено жизнерадостни неща.

3.8_400_02

9. Да се върнем отново на извънземните. Разбрахме, че обичат да влизат в Интернет през Firefox, но тази нива в Аризона разкрива много повече неща за тях: например, че си падат по Опра Уинфри. Приятелите ни от Космоса със сигурност са интересни личности.

3.9_400_01

10. Жителите на щата Ню Мексико не си падат по здравословната храна. Доказателство за това е огромното изображение на Полковник Сандърс – основателя на веригата ресторанти KFC.

3.10_400

digital.bg



flash