Шакира ще съветва Обама по въпросите на образованието

Президентът на САЩ Барак Обама включи колумбийската певица Шакира в комисия, която ще го съветва по въпросите на образованието на испаноезичната общност в страната, съобщи Белият дом.

Певицата, чието пълно име е Шакира Исабел Мебарак Рипол, създаде фондацията "Босоногите", която строи училища и се занимава с проекти в областта на образованието в Колумбия, Южна Африка и Хаити. Миналата година Шакира обедини усилията си със Световната банка за създаването на образователни програми за децата в Латинска Америка. Шакира е сред четиримата души, включени в комисията от съветници на американския президент по въпросите на образованието на испаноезичната общност, заедно с политика от Мериленд Нанси Наваро, Адриан Педроса, заминаващ се с въпросите на имиграцията и образованието, и образователния експерт Кент Скрибнер.
 

"Благодарен съм, че тези впечатляващи личности избраха да посветят таланта си в служба на американския народ в това важно време за нашата страна. Нямам търпение да работя с тях в идните месеци и години", заяви Обама.


Свързани новини

Рестарт за колумбийката

16.11.2022

Шакира и Озуна с дует

20.10.2022

Ето го гаджето на Пике

15.08.2022

Обвинена е в данъчни измами

01.08.2022

Пике иска Шакира обратно, тя не иска

13.07.2022


flash