Уилям покани бездомно момиче на сватбата

Принц Уилям прояви истински жест и покани на сватбата си бездомно момиче, останало на улицата след тежка сърдечна операция преди близо година, съобщава „Дейли Мейл". Шозна, както се нарича момичето, е претърпяла сърдечна операция, след което парите й свършили и тя останала буквално на улицата. След това 20-годишната девойка е била принудена да дели дома си с просяци и наркомани.

Сега, близо 2 години по-късно, момичето ще изпълни една от мечтите си и ще застане редом до най-видните личности от цял свят на светското събитие на годината - сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Девойчето се е запознало с престолонаследника на Великобритания чрез благотворителната организация, създадена от майка му, незабравимата Лейди Даяна, „Centerpoint", на която Уилям стана патрон през 2005 г.

По време на едно от събиранията на организацията миналото лято, на което е присъствал и бъдещият младоженец, Шозна получила възможност да разкаже историята си, при което всички в залата били потресени. Това се отразило и върху принц Уилям, който дори нарушил кралския протокол и прегърнал момичето.

Двамата с годеницата му Кейт веднага решили да поканят Шозна без да се замислят. Така тя ще почете кралската двойка в Уестминстърското абатство, редом до личности като принц Хари, семейство Бекъм, кралица Елизабет Втора, Елтън Джон.

По този повод тя заяви: „Искам искрено да поздравя принц Уилям за предстоящата му сватба и да му изкажа сърдечната благодарност за това, което направи за мен. Той накара хиляди хора в моето положение да се почувстват, че имат подкрепа. Просто не мога да повярвам, че ще съм на едно място с видни личности от цял свят. Това е като някакъв сън, от който не искам да се събудя", завършва Шозна, чиято фамилия се пази в тайна от съображения за сигурност.

actualno.com



flash