Представяме ви страхотни книги от ProBooks

Запознайте се с нашите приятели от ProBooks (част от ProFilms). Те издават едни от най-желаните книги на българския пазар.

„Книга за гробището” - Нийл Геймън.

Той е едно от най-популярните имена в съвременната приказна литература, а през последните години работи с голям успех и в сферата на киното. Той е автор на сценариите на „MirrorMask”, „Беулф”, минисериала „Никога, никъде, никой”, както и на още няколко телевизионни проекта, а романите му „Коралайн” и „Звезден прах”, екранизирани съответно от магьосника на „stop-motion” анимацията Хенри Селик и Матю Вон, са създадени изключително с неговото съдействие и помощ.

Никой Оуенс, познат на приятелите си като Ник, е абсолютно нормално момче. Е, щеше да е абсолютно нормален, ако не живееше на изоставено гробище, където е отгледан и образован от призраци. И с един единствен настойник, който не принадлежи нито на света на мъртвите, нито на света на живите. Животът сред гробището е изпълнен с приключения и опасности за Ник. Негови приятели са една вещица, призраци и други мистериозни същества. Дебнат го таласъми край гроба-порта, за да го отвлекат в тяхното обиталище, а в древна гробница е скрита страховитата Гибел… Но светът на живите е мястото, което крие най-голямата опасност за момчето – Някойси Джак и мистериозното му братство са там… все още търсещи Ник неуморно.

"Преследването" - Клайв Къслър.

Kлайв Къслър е израстнал в Аламбра, Калифорния, мобилизиран е в армията по време на войната с Корея, като механик и авиационен инженер. Започва да пише през 1965 г. и издава първия си роман от поредицата за Дърк Пит през 1973 г. Той е създател на Националната подводна и морска агенция. С неговия екипаж, от военоморски експерти и доброволци към агенцията, са открили над 60 значими останки от корабокрушения. Известен колекционер на класически автомобили, Клайв притежава около 100 от най-добрите модели от 50-те години. Книгите на Къслър са преведени и издадени на повече от 40 езика в над 100 различни държави по света, с читателска аудитория от над 125 милиона жадни за приключения фенове.

Април 1950: Ръждясалите останки на парен локомотив се появяват от дълбоките води на езерото Флетхед, Монтана. Вътре в него са и тленните останки на тримата мъже, загинали преди четиридесет и пет години. Но не двигателят,нито съдържанието е това, което интересува любопитстващите наблизо. А това, което предстои да се случи.. "Преследването" е обявена за една от най-добрите книги на Къслър до днес. Независимо, че в нея има доста детайли и сюжетът е подробно описан, тя е предназначена за бързочетяща публика. Почитателите на Клайв Къслър ще обикнат тази част от работата му, където романтиката се оказва една от най-неочакваните теми.



flash