Европейците прекарват най-много време във Facebook

Европейските интернет потребители прекарват повече време във Фейсбук, отколкото в сайтовете на Google.

В Европа социалната мрежа се е превърнала миналата година в сайта, в който интернет потребители са прекарали най-много време (11,7%), следвана от сайтовете на Гугъл - търсачка, новини, блог... (10,4%) и Майкрософт (10%), сочат данните на института comScore, публикувани днес.
 
Въпреки това Фейсбук е третият най-посещаван сайт в Европа след другите два американски гиганта. Времето, прекарано във Фейсбук, се е увеличило за сметка на по-старите дейности в интернет. Във Франция социалните мрежи са представлявали през миналата година 14% от прекараното време в интернет спрямо 11% за електронната поща.  Използването на имейли обаче продължава значително да се увеличава при хората над 35 години (37%). Фейсбук е привлякъл 32 милиона френски интернет потребители миналия месец, като те са прекарали средно 4,45 часа.
 
Данните обаче са частични. Те не включват сърфирането в интернет от мобилния телефон. От 550 милиона потребители на Фейсбук в света повече от 200 милиона редовно влизат от мобилния си телефон и са средно два пъти по-активни от другите.


flash