Проблем! Уилям и Кейт = WC

По време на подготовката на предстоящата сватба, британското кралско семейство се сблъска с голям хералдически проблем. По традиция, на всички официални документи на известната двойка, както и на многобройните сувенири за широката публика, трябва да присъстват техните монограми, съставени от първите букви на имената им.

Но за Уилям и Кейт това съчетание - "WC" /William и Catherine/ е крайно неподходящо. Известно е, че именно с тях по цял свят се означават тоалетните.

„Когато на кралицата й донесоха първите скици за монограмите по сервизите, Елизабет II бе неприятно изненадана от съчетанието на буквите, така неподходящи за една кралска фамилия", съобщава източник от Бъкингамския дворец.

Било е решено да се разменят местата на буквите и се получило "CW". Но сега пък кралските съветници трябва да решат доста по-сложна задача: по време на коронацията на Уилям, който стои на второ място след баща си Чарлз като престолонаследник, подобна рокада не може да бъде направена, според кралските канони. Един от вариантите е Уилям да си смени името преди коронацията, коментират британските медии.

actualno.com



flash