Уилям и Кейт се отказват от сватбените подаръци

Британският принц Уилям и неговата годеница Кейт Мидълтън предпочитат вместо скъпи подаръци гостите на сватбата им да дарят пари за благотворителност, разкри в. "Мейл он сънди".

Двойката ще приема подаръци само от най-близките членове на семейството, а на останалите гости ще бъде предложено да правят конфиденциални дарения в полза на благотворителна организация, твърди изданието, като се позовава на източник от кралския двор. Очаква се в близко бъдеще да бъде определена благотворителната организация, която ще получи средствата.

Гостите на сватбата ще получат инструкции как да направят даренията. Общата сума може да достигне неколкостотин хиляди британски лири. Подобно решение е нова, "революционна схема", която ще потвърди скромния и икономичен характер на предстоящата на 29 април сватба. То е начин да се привлече общественото внимание към благотворителната дейност на принц Уилям, който участва активно в работата на около 20 благотворителни организации.

Изданието припомня, че на сватбата си през 1981 г. принц Чарлз и лейди Даяна са получили подаръци за около 1 милион лири.

actualno.com



flash