Лиъм Пейн от One Direction е намерен мъртъв в Буенос Айрес

Бившият вокалист на One Direction почина, стана ясно в ранните часове на нощта, след като е паднал от балкона на хотелската си стая в аржентинската столица Буенос Айрес. Изпълнителят беше едва на 31 години.
 
Свидетели, пребиваващи в хотела, са съобщили, че Лиъм е паднал от 3 етаж на хотела CasaSur Palermo. На този етап няма яснота дали падането е било умишлено, случайно, или има замесено престъпление, защото полицията разследва инцидента.
 
По допълнителна информация от свидетелите, падането се е случило около 17ч. местно време, а по-рано Лиъм се е държал неспокойно и агресивно в лобито на хотела - разбил е лаптопа си и е трябвало да бъде отведен в стаята си, което бързо породи спекулации дали в инцидента не са замесени алкохол и/или забранени субстанции.
 
Има информация, че от хотела са се обадили на 911 заради буйнстващ мъж "вероятно под влияние на алкохол и наркотици", така че полицията е била вече на път, когато се е случил инцидентът с Лиъм, но на този етап не е ясно дали той е бил поводът за обаждането в полицията, или става дума за съвпадение. Управителят на хотела казал, че е чул силен шум в задната част на хотела, а когато полицията пристигнала, установила, че Лиъм е паднал през балкона на стаята си във вътрешния двор на хотела.
 
Според информция на спешна помощ, която се е отзовала на мястото на инцидента, музикантът е паднал от 13-14 метра, получил е наранявания, които са несъвместими с живота и всички опити за реанимация са били невъзможни. Пабло Поличикио, говорител на вътрешното министерство на Буенос Айрес, е заявил пред агенция Associated Press, че Пейн "се е хвърлил от балкона на стаята си", но не е ясно дали това е официалната позиция на разследващите органи, тъй като разследването тепрва ще проучва всички подробности; очакват се и резултатите от аутопсията. Агенцията в момента предава на живо от мястото на инцидента, където са се събрали фенове на загиналия музикант.
 
 
Лиъм и приятелката му Кейт Касиди са пристигнали в Аржентина на 30 септември и са прекарали там кратка ваканция. Кейт си е тръгнала на 14.10, но Лиъм е решил да остане, нанасяйки се в хотел CasaSur Palermo. Поводът да се озове в Аржентина е бил концерт на бившия му колега от групата Найл Хоран по-рано този месец, след който двамата приятели прекарали и време заедно.
 
Лиъм беше едва на 16, когато се присъедини към One Direction заедно с Хари Стайлс, Зейн Малик, Найл Хоран и Луис Томлинсън, а формацията стана абсолютен феномен след началото си от изданието на "The X Factor" от 2010. Групата се разпадна през 2015, макар да си остави вратичка за евентуално бъдещо събиране, а членовете ѝ се отдадоха на соловите си кариери.
 
През 2016 певецът започна връзка с певицата от Girls Aloud, Черил Коул, която година по-късно роди сина им, Беър Грей, но двойката се раздели през 2018.
 
През 2021 Лиъм разкри, че по време на турнетата с One Direction се е борил с алкохолна и медикаментозна зависимост, а нещата са станали толкова зле, че е имал натрапчиви мисли за самоубийство. През 2023 година музикантът беше хоспитализиран заради проблеми с бъбреците.

Свързани новини

Бъбреци тормозят звездата

28.08.2023

Луи Томлинсън с концерт у нас

14.10.2022

One Direction отбелязаха своя юбилей

28.07.2020

Liam Payne е готов за One Direction

27.09.2019

Louis Tomlinson разплака феновете си

11.03.2019


flash