Арестуваха Пъф Деди в Ню Йорк

Рапърът Шон "Диди" Комбс, известен и като Пъф Деди, е бил арестуван в Ню Йорк по неуточнени федерални обвинения, съобщиха местните власти пред BBC и CBS.

Арестът в Манхатън идва след обиски срещу два негови имота в Лос Анджелис и Маями през март, като част от "продължаващо разследване" за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Адвокатът на 54-годишния Комбс - Марк Агнифило, заяви, че са "разочаровани" от ареста и че клиентът му е "невинен човек".

"Шон "Диди" Комбс е музикална икона, сам е постигнал всичко, обичащ семейството си човек и доказан филантроп, прекарал 30 г. в изграждането на империя, обожаващ децата си и работещ за прогреса на чернокожата общност", се казва в писмено становище на адвоката му до BBC.

Музикантът е изправян пред серия от обвинения от сексуално насилие до секс тормоз, включително от бившата му партньорка Каси Вентура. Той отрича всички подобни твърдения срещу себе си.

Наскоро стана ясно, че рапърът е осъден да плати 100 млн. щатски долара по дело за сексуално нападение. Затворник от Мичиган обвини Комбс, че го е дрогирал и насилил сексуално на парти преди 30 години. Рапърът и продуцент беше осъден да изплати 100 млн. щатски долара обезщетение на жертвата.

А миналата седмица изданието Page Six информира, че Пъф Деди продава имението си в Бевърли Хилс. Източници на медията коментират, че бизнесменът е готов да се раздели с имота срещу 61 млн. долара и че "не е изненада, че го продава, предвид делата, които се водят срещу него".

Шон "Диди" Комбс през 2017 г. оглавява класацията на списание "Форбс" за най-добре платените знаменитости със спечелени 120 млн. долара в рамките на година.


Свързани новини

Девето дело срещу Пъф Деди

08.07.2024

Нови обвинения срещу Пъф Деди

01.07.2024

Хванаха рапъра-насилник в лъжа

20.05.2024

Проблемите му се задълбочават

26.03.2024

Нови обвинения срещу Пъф Деди

28.02.2024


flash