Фенове на Oasis останаха разочаровани от сриването на сайта и скъпите билети

Билетите за турнето на събралата се отново група Oasis през следващото лято бяха разпродадени за часове. От групата обмислят да пуснат и допълнителни дати. Фенове, обаче, се оплакаха, че им се е наложило да се борят с неработещи уебсайтове и да платят по-висока цена на билетите от обявените.

Именно на 31 август пропуските за датите във Великобритания и Ирландия бяха пуснати за официална продажба, след като в петък имаше няколкочасова предварителна продажба. Групата обяви в социалните мрежи, че билетите за всички обявени дати за концерти са били продадени до 19 часа в събота. Първи свършиха пропуските за Дъблин.

 

 

Всеки фен можеше да закупи не повече от 4 билета. Допълнително Oasis си партнираха с платформата Twickets, където можеха да се купят нежелани билети, но на цената, на която са били закупени плюс определени такси. Още в началото на продажбите се появиха сигнали, че билети за концертите се препродават на космически цени в други сайтове, което стана повод от групата да предупредят, че такива билети ще бъдат анулирани от промоутърите.

Освен това, както често се случва при голям наплив, уебсайтовете за продажба на билети станаха недостъпни още преди официалното пускане в продажба на билетите, а на екраните на потребителите масово се появява съобщение с молба феновете да изчакат. Стотици хиляди купувачи бяха поставени на виртуална опашка в продължение на часове за всяка дата или бяха помолени да се включат в списък на чакащите.

Стивън Лоуел от Лондон пише в профила си в X, че е чакал пет часа за билети само за да получи съобщение, което гласи: "Вашата сесия е спряна."

Говорител на Ticketmaster UK, най-голямата платформа за продажба на билети, заяви пред CNN, че "сайтът не се е сривал".

Въпреки това много фенове са били неприятно изненадани да открият, че след няколко часа чакане, когато достъпът им до страницата е възстановен - цената на билетите е била увеличена, поради така наречената "динамична ценова система", която в процеса на продажба автоматично и постепенно повишава цените на най-търсените категории билети.

Така например фен споделя, че за шоуто в Дъблин при първоначална цена от 86.50 паунда за билет в един момент цената е достигнака 415.50 паунда.

В рамките на съботния ден бандата обяви три допълнителни дати за концерти заради огромното търсене. В. TheSun съобщава, че братята Галахър обмислят дали могат да добавят още дати. Източник на изданието дори твърди, че преди турнето следващата година може да има и нова музика от Oasis.

Обсъжда се и въпросът кои предишни членове на бандата може да се присъединят към турнето. Първоначално беше съобщено, че в обиколката няма да участват други оригинални членове на състава, освен Лиъми Ноел. Вместо това към тях ще се присъедини групата на Ноел, High Flying Birds.


Свързани новини



flash