Кейти Пери ще получи най-голямата награда на MTV

Дни преди премиерата на седмия си студиен албум, "143", Кейти Пери ще бъде удостоена с една от най-важните награди за всеки артист – "Video Vanguard" на MTV. Звездата ще направи шоу с най-големите си хитове на тазгодишните видео музикални награди на 11 септември в Ню Йорк.

Миналата година именно Шакира бе удостоена с тази чест. Пери се нарежда Бионсе, Ники Минаж, Мадона, Риана, Джанет Джексън, LL Cool J, Дженифър Лопес, Джъстин Тимбърлейк, Миси Елиът и Майкъл Джексън, които също са носители на наградата за цялостно творчество.

Петкратната носителка на статуетки от церемонията ще се завърне на сцената на събитието за първи път от 2017 г. насам. 

Като един от най-успешните музикални изпълнители на всички времена, Кейти Пери е събрала общо 115 милиарда стрийма, продала е над 70 милиона албума в световен мащаб, а клиповете ѝ имат над 2 милиарда гледания. Пери е един от само петте артисти в историята на Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка (RIAA), които са влезли в елитния клуб на 100-те милиона сертифицирани песни и вече има шест сингъла и един албум с диамантен сертификат.

Всъщност това не е първата награда за Кейти Пери от MTV. През 2011г. тя печели първия си трофей, като взима три победи въпросната вечер, включително "Най-добро сътрудничество" и най-голямата награда на вечерта, "Видеоклип на годината", за глобалния си хит "Firework".  През 2013 г. тя закрива церемонията с грандиозно изпълнение на "Roar", заобиколена от тълпа фенове пред Бруклинския мост.


Свързани новини

Кейти Пери се забърка в скандал

15.08.2024

Кейти Пери пусна нов денс сингъл

12.08.2024

Кейти Пери разкри тайната

12.07.2024

Оригинално представяне от Кейти Пери

27.06.2024

Кейти Пери се завръща

19.06.2024


flash