Разследват Кейти Пери за снимане на клип върху забранени територии в Испания

Преди по-малко от седмица, Кейти Пери пусна нов сингъл "Lifetimes" придружен с клип, заснет в Ибиса, Испания. Някои сцени от денс парчето, обаче, забъркаха певицата в екологичен скандал.

Според испанските власти видеото към песента е заснето без разрешение на защитени дюни на остров Еспалмадор, част от Балеарския архипелаг, който е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Според испанското министерство на земеделието, риболова и околната среда, продуцентската компания на Кейти Пери не е поискала необходимото разрешение за снимане в защитената зона. Властите посочват, че за фотографски, кинематографични или видеографски репортажи с рекламна или търговска изложбена цел се изисква изрично разрешение от Министерството на околната среда.

"Въпреки изключителната екологична стойност на района и включването му в списъка на ЮНЕСКО, продуцентите са пренебрегнали законовите изисквания", се посочва в официално съобщение.

Дюните на Еспалмадор са дом на уникална флора и фауна и са от съществено значение за запазването на местната екосистема. Заснемането на музикални клипове в подобни зони може да причини сериозни щети на природната среда, като нарушава естествения баланс и безпокои дивите животни.

До момента Кейти Пери не е коментирала публично обвиненията срещу нея. Очаква се разследването да установи степента на нанесените щети и да определи съответните санкции.


Свързани новини

Кейти Пери с поредно отличие

19.08.2024

Кейти Пери пусна нов денс сингъл

12.08.2024

Кейти Пери разкри тайната

12.07.2024

Оригинално представяне от Кейти Пери

27.06.2024

Кейти Пери се завръща

19.06.2024


flash