Шон Мендес пусна два сингъла от новия си албум

Съвсем наскоро Шон Мендес обяви едноименния си албум "Shawn", който ще излезе на 18 октомври. В очакване на новия проект, канадският певец пусна два сингъла - "Why Why Why" и "Isn't That Enough" - на рождения си ден, 8 август.

В новия си сингъл "Why Why Why" Мендес разказва за възможността да стане родител в ранна възраст и за страха от това.

От друга страна "Isn't That Enough" се откроява като медитация върху приемането и търсенето на мир сред хаоса. Песента разкрива Шон Мендес, който не само признава слабостите си, но също така празнува силата, открита в любовта и търпението на хората около него.

Петият студиен албум на Шон Мендес се основава на преживяванията му през последните две години, включително и периодът след отмяната на световното му турне през 2022 г. В Instagram изпълнителят написа:

"Музиката наистина може да бъде лекарство. Преди две години имах чувството, че нямам никаква представа кой съм. Преди година, не можех да вляза в студио, без да изпадна в пълна паника. Така че да бъда тук с 12 прекрасни завършени песни, е такъв подарък." 

 

 

"Shawn" е записан на различни места, включително в Носара, Коста Рика, Clubhouse Studio в Райнбек, Ню Йорк, Bear Creek Studio в щата Вашингтон, Darkhorse Recordings в Нашвил и Electric Lady в Ню Йорк. Албумът е копродуциран от Mendes, заедно с колегите му Scott Harris, Mike Sabath ("My 21st Century Blues" на Raye), Nate Mercereau ("New Blue Sun" на Andre 3000) и Eddie Benjamin, а допълнителните песни са написани в съавторство с носителката на награда "Грами" Amy Allen и Ethan Gruska (Bon Iver и Phoebe Bridgers). “Shawn” включва и инструментали от Chris Thile от Punch Brothers.

Мендес, който е автор и съпродуцент на музиката за новия си проект, не пропусна да благодари на приятелите и семейството си за подкрепата, която са му оказали през последните две години.

"Честно казано, благодаря на Бог за моите приятели и семейство. Животът може да бъде брутален, но наличието на малка група хора, на които дълбоко вярвате, че ще ви преведат през трудностите, го прави много по-добър. Нямам идея как щях да се справя през последните няколко години, а какво остава за това да направя албум без вас... И на вас, феновете, които бяхте толкова невероятно подкрепящи, търпеливи и любящи, благодаря ви от сърце. Наистина се надявам, че ще харесате този албум, защото аз наистина го харесвам. Надявам се, че ще ви накара да почувствате топлота и близост със Земята, както се случи с мен".

Последният албум на 25-годишния певец, "Wonder", излезе през декември 2020 г. Оттогава той избягваше светлината на прожекторите, докато се грижеше за психичносто си здраве, но все пак издаде няколко самостоятелни сингъла - "When You’re Gone" през 2022 г. и "What the Hell Are We Dying For?" от миналата година.


Свързани новини

Най-добрата селeкция #FreshNewMusic

07.10.2022

#FreshNewMusic тази седмица

01.04.2022


flash