Подготвят биографичен филм за Бритни Спиърс

След големия успех на мемоарите "The Woman In Me" ("Жената в мен") на Бритни Спиърс, Universal Pictures закупи правата за екранизация на биографията на поп звездата.

Книгата има продадени над 2.5 млн. копия само в САЩ. Аудиокнигата, прочетена от актрисата Мишел Уилямс, се превърна в най-бързо продаваното издание в историята на Simon & Schuster и оглави класацията за аудиокниги на Spotify през 2023 г., пише "Гардиън".

Режисьорът на "Crazy Rich Asians" ("Луди богати азиатци") Джон Чу е ангажиран да режисира филма, базиран на последната автобиографична книга на Спиърс "The Woman In Me", предаде АФП, цитирана от БГНЕС. Universal спечели "конкурентен търг" за правата за филмова адаптация, като продуцентът на "La La Land" Марк Плат ще наблюдава проекта.

"Развълнувана съм да споделя с феновете си, че работя по таен проект с #МаркПлат. Той винаги е правил любимите ми филми", написа самата Спиърс в социалните мрежи.

"Останете на линия", каза тя на феновете си.

"Жената в мен" разкрива пътя на проблемната певица от детска звезда до глобален поп феномен, както и последвалия ѝ публичен срив и съдебните битки с баща ѝ. В мемоарите си носителката на няколко награди "Грами" разказва за пътя си към голямата сцена, който тръгва от известния "Клуб Мики Маус", навлиза в дълбочина за отношенията ѝ с Джъстин Тимбърлейк и нейното семейство, описвайки как най-близките ѝ хората непрекъснато се опитват да контролират живота ѝ, както и за последвалия психически срив.

Не е определена дата на излизане на филма за Бритни. Universal вече създаде музикални биографични филми за хип-хоп групата N.W.A ("Straight Outta Compton") и рапъра Еминем ("8 Mile"). Чу режисира и високобюджетната адаптация в две части на мюзикъла "Wicked" на Universal, с участието на Синтия Ериво и Ариана Гранде, ще излезе по кината на 22 ноември.


Свързани новини

Супер звезда пише автобиография

31.07.2024

Селин Дион ще сподели повече за болестта

06.02.2024

Готви ли Бритни Спиърс нов проект ?

06.02.2024

Изненадващо действие от Бритни Спиърс

02.02.2024

Бритни Спиърс опроверга слуховете

05.01.2024


flash