Селин Дион е пяла безплатно на Олимпийските игри 2024

Преди да започнат Олимпийските игри в Париж това лято, се появиха слухове, че Селин Дион ще получи 2 милиона долара за изпълнението на една-единствена песен на мащабното събитие. Олимпийският комитет, обаче отрече тези твърдения.

Канадската певица представи на живо "L’Hymne A L’Amour" на Едит Пиаф от Айфеловата кула миналия петък. Това беше първата ѝ публична музикална изява, откакто разкри диагнозата си Синдром на скования човек през 2022 г.

Олимпийският комитет обясни защо Дион е участвала безплатно на церемонията по откриването на Игрите в Париж.

"Противно на информацията, разпространена в медиите, изпълнителите, които ще се представят по време на церемониите на Игрите в Париж през 2024 г., няма да получат хонорар за участието си. Този ​​ангажимент от тяхна страна – при тези условия – отразява желанието им да участват в историческото събитие за Франция и за света на спорта. Освен това Париж 2024 ще покрие всички разходи за техническата продукция и организацията на изявите, каквато е обичайната практика. Париж 2024 напомня, че бюджетът на организационния комитет е 96 процента частно финансиране и че в нито един момент обществени вноски не плащат на артистичните екипи".

След изпълнението си изпълнителката написа в социалните мрежи:

"За мен е чест, че пях тази вечер на церемонията по откриването на Париж 2024 и съм изпълнена с радост, че се върнах в един от любимите ми градове! Изключително съм щастлива, че успях да почета тези невероятни спортисти с всичките им истории за саможертва и решителност, болка и постоянство. Всички вие бяхте толкова фокусирани върху мечтата си и независимо дали ще вземете медал или не, надявам се, че това, че сте тук, означава, че тя се е сбъднала за вас! Всички вие трябва да сте много горди, знаем колко усилено сте работили, за да бъдете най-добрите от най-добрите. Останете концентрирани, продължавате, сърцето ми е с вас!".

 

 

Последната изява на Селин Дион на сцена беше през 2020 г. Тя трябваше да тръгне на световно турне миналата година, но беше принудена да отмени всички планирани дати заради състоянието си.


Свързани новини

Филмът е режисиран от Айрийн Тейлър

13.08.2024

Голямото завръщане на Селин Дион

29.07.2024

''Ако не мога да ходя, ще пълзя"

18.06.2024

Чакаме премиерата на 25 юни

29.05.2024

Завръщането на легендата

23.04.2024


flash