С ново издание празнуват годишнината на "Careless Whisper" на Джордж Майкъл

Джордж Майкъл почина на Коледа през 2016 г., на 53 години, но остави след себе си многобройни хитове. Един от най-емблематичните сред тях е "Careless Whisper". Тази година ново издание на песента ще бъде пуснато за 40-годишнината на незабравимата балада.


 
След издаването си през 1984 г. "Careless Whisper" мигновено става хит, оглавявайки класациите в 25 страни. Емблематичната песен вече е седем пъти платинена в Съединените щати и е продала над 1,5 милиона копия само в Обединеното кралство. Миналата година клипът към песента премина един милиард гледания в YouTube.

Сега нов мини албум от George Michael Entertainment и Sony Music ще отбележи четири десетилетия на хита. Налична както в дигитален, така и във физически формат, колекцията включва неиздаван досега запис на живо на песента, изпълнена в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк през 2008 г. Това е първото изпълнение на Michael в града след 17-годишна пауза.

"Careless Whisper EP" също ще включва нови мастерирани версии на оригиналния сингъл, заедно с разширен микс и инструментал. Той ще бъде пуснат на 18 октомври.

Представител на George Michael Entertainment каза: "Докато празнуваме 40 години от "Careless Whisper", ние сме горди да споделим нещо наистина специално с милионите фенове на Джордж по целия свят. Този мини албум е сърдечно "благодаря" от нас към вас за вашата непоколебима подкрепа и любов".

Парчето е написано от Джордж Майкъли неговия колега от Wham!, Андрю Риджли, когато са били на 17 години. Заедно със съобщението, официалният акаунт на изпълнителя в социалните мрежи сподели клип, в който той обсъжда произхода на хита.

"Спомням си, че казах на Андрю един ден, когато се прибирахме от училище, че си спомням, че бяхме написали "Careless Whisper". Бяхме го завършили около седмица преди това в сутерен в Пекъм. Спомням си, че казах на Андрю  "Нямам представа кой ще го направи, независимо дали ще сме ние или не, но това е хит. Това ще е запис номер едно за някого". Интересно е, че тогава имах абсолютна увереност и минаха около три или четири албума, преди да разбера, че може би съм толкова добър певец, колкото и автор на песни". 


Свързани новини

Джордж Майкъл с посмъртно постижение

30.03.2023


flash