Бионсе в предизборната кампания на Камала Харис

Камала Харис използва песента на Бионсе "Freedom" като саундтрак за първия си видеоклип в предизборната кампания в САЩ.

Вицепрезидентът на Съединените щати сподели официалното си видео за предизборната кампания всоциалната мрежаX. В клипа Харис задава въпроса: "В каква държава искаме да живеем?" След това тя продължава с думите: "Ние избираме свободата".

По време на цялото видео парчето на Бионсе от 2016 г. звучи като музикален фон. Песента е от нейния аплодиран от критиката албум "Lemonade". В него звездата пее: "Свобода/ Къде си?/ Защото и аз имам нужда от свобода/ Разбивам веригите сама/ Няма да оставя свободата ми да изгние в ада/ Ще продължа да бягам/ Защото победителят не се отказва от себе си".

На 22 юли Харис направи първата си публична поява, откакто президентът Джо Байдън обяви, че се оттегля от президентската кампания и подкрепя Харис да заеме неговото място като кандидат на Демократическата партия. На първата среща на предизборния си екип, която се проведе в Уилмингтън, Делауеър, Харис отново излезе на подиума под звуците на песента на Beyoncé.

Самата певица не е коментирала използването на нейната песен от Харис, нито е обявила публично подкрепа за кандидатурата ѝ, но по-рано беше съобщено, че тя е дала съгласието си "Freedom" да се използва от екипа на Харис.

Майката на Бионсе, обаче, публично изрази подкрепата си за настоящия вицепрезидент в социалните мрежи: "Нова, млада, силна енергия… Вицепрезидент Камала Харис за президент. #kamala2024".

 


Свързани новини

Кралицата промени правилата

14.05.2024

Бионсе обяви името на новия си албум

15.03.2024

Невиждан успех за Бионсе

21.02.2024

Кралицата пак ни изненада

12.02.2024

Обвиниха Бионсе в кражба

19.12.2023


flash