Селин Дион с уникално изпълнение на сцената на Олимпиадата в Париж

Селин Дион направи триумфално завръщане. За пръв път след като слезе от сцената заради тежко заболяване, поп легендата изпълни на живо прочувствена и докосваща сърцето песен на откриването на Олимпийските игри 2024 в Париж.

Дион изпълни Hymne A L'Amour на обичаната френска звезда Един Пиаф. Великолепният глас на певицата се понесе над Париж минути след запалването на жертвеника с олимпийския огън, който полетя във въздуха под формата на гигантски балон.

Селин Дион беше застанала на подиума точно под олимпийските пръстени върху Айфеловата кула, облечена в елегантна сребърна рокля. Както пише Rolling Stone "тя светеше по-ярко и от най-ярките светлини, проблясващи в Париж". Нейното представяне започва на 03:20 сек. от записа.

Феноменалната изява на певицата беше важна стъпка от нейната борба за контрол над заболяването ѝ "Синдром на скования човек", за което тя разкри през декември 2022 г. Този юни звездата се зарече, че ще се завърне на сцената, въпреки тежките последици за тялото ѝ, включително за способността ѝ да пее, от рядкото неврологично заболяване.

Звездата разкри пред света как живее с болестта и как се бори с нея в излезлия на 25 юни документален филм "I Am: Celine Dion".

"Знаете ли, не е трудно да направиш едно шоу. Трудното е да отмениш шоу", казва тя във филма. "Работя усилено всеки ден. Но трябва да призная, че е много трудно. Липсва ми много. Липсват ми хората. Ако не мога да бягам, ще вървя. Ако не мога да вървя, ще пълзя. Но няма да се откажа". 

През април Дион каза пред френското издание на сп. Vogue, че целта ѝ е да види Айфеловата кула отново. През последните дни вървяха множество спекулации за музикалното завръщане на певицата. След като тя пристигна в Париж слуховете се засилиха още повече.

Селин Дион не за първи път пее на откриването на Олимпийски игри. През 1996 г. тя изпълни "The Power Of The Dream" на церемонията в Атланта, песен, написана специално за събитието. 


Свързани новини

Филмът е режисиран от Айрийн Тейлър

13.08.2024

Олимпийският комитет отрече слуховете

01.08.2024

''Ако не мога да ходя, ще пълзя"

18.06.2024

Чакаме премиерата на 25 юни

29.05.2024

Завръщането на легендата

23.04.2024


flash