Германски град ще бъде преименуван в чест на Тейлър Суифт

Съвсем скоро футболните запалянковци в Германия ще бъдат заменени от феновете на Тейлър Суифт. Звездата има цели 7 концерт в страната.

Три от концертите в Германия ще бъдат в град Гелзенкирхен - на 17, 18 и 19 юли. И подобно на редица други градове преди него той ще смени името си в чест на Суифт.

Жълтата табела на града с новото име беше открита от 16-годишна фенка на американската певица и автор на песни, която преди няколко седмици започна петиция за промяна на името на града и го предложи на кмета на Гелзенкирхен. Кметът Карин Велге благодари на тийнейджърката за "страхотната идея" в писмо, в което тя приема предложението за промяна на името. В града вече на няколко места са окачени табели с новото име "Суифткирхен", което в буквален превод означава "Църквата на Суифт".

Знакът с новото име съдържа и розов портрет на поп иконата. Той е поставен в центъра на града и на още няколко емблематични места в Гелзенкирхен. 

В чест на предстоящите концерти на певицата са планирани и много събития. Тя ще получи "камък" на Алеята на славата на Гелзенкирхен, където са записани местни популярни личности, ще има и караоке партита на открито, както и още много активности, свързани с американската звезда. 

Концертите на Суифт в Гелзенкирхен са разпродадени и ще се състоят на стадиона "Шалке", който може да побере до 70 000 фенове. Американската певица ще има и по два концерта в Хамбург и Мюнхен.

През март миналата година град Глендейл в Аризона се прекръсти временно на “Swift City” в чест на певицата и нейните концерти там. Град Санта Клара в Калифорния също се преименува на "Swiftie Clara", а самата певица пък беше обявена за почетен кмет за изявите ѝ там през юли 2023 г. 


Свързани новини

Тейлър Суифт със специална награда

29.08.2024

След отменените концерти на Суифт

28.08.2024

Тейлър Суифт отново е рекордьор

26.08.2024

След трагичния случай в Саутпорт

22.08.2024

Лоши новини за феновете на Тейлър Суифт

09.08.2024


flash