Майкъл Джексън бил задлъжнял с половин милиард долара преди смъртта си

През 2009 г. на 50-годишна възраст почина Майкъл Джексън. Сега, цели 15 години след преждевременната смърт на Краля на попа обаче са разкрити нови подробности за последните му дни.

Според адвокатите преди внезапната си смърт той е натрупал "повече от 500 милиона долара в дългове". Твърди се, че изпълнителят е натрупал значителни разходи и по време на подготовката за турнето си "This Is It". Оказва се, че Джексън е дължал пари на над 65 кредитори, когато почина през 2009 г. Правните документи включват петиция от управители на наследството му, които настояват да си получат възнаграждения със задна дата от 2018 г. В документите, подадени до Върховния съд на окръг Лос Анджелис, се посочва още, че преждевременната смърт на Краля на попа е оставила организатора на неговото турне без изплатени "приблизително 40 милиона долара".

В допълнение към това изпълнителят на на "Thriller" е сменял бизнес и лични мениджъри, както и адвокати няколко пъти през годините непосредствено преди да почине. Така след смъртта му множество документи, които са били разпръснати, е трябвало да бъдат проследени из цялата страна.

През тези години адвокатите са успели да елиминират дългове и са подобрили имиджа и наследството на Майкъл Джексън в полза на бенефициентите на Michael's Trust, включително и на децата му Принс Джексън (27 г.), Парис Джексън (26 г.) и Биги "Бланкет" Джексън (22 г.). 

Искането на адвокатите сега е съдът да "разреши, оторизира и одобри компенсация" за предоставените услуги от редица правни фирми, възлизащи на общо над три и половина милиона долара. В съдебните документи се уточнява, че тъй като по времето на смъртта на Майкъл Джексън той вече е бил задлъжнял, не е имало как да изплаща дълговете си. Дългът му обаче сега е договорен и преструктуриран при по-благоприятни лихвени проценти, така че изпълнителите на имуществото на Краля на попа да могат да изплатят напълно целия дълг.

Имуществото на покойния певец днес се оценява на близо 2 милиарда долара. По-рано този месец наследниците на Джексън се съгласиха да продадат останалия си дял от музикалния му каталог за 750 милиона долара. Към момента на смъртта на певеца музикалният каталог беше най-доходоносният му актив.

Кралят на попа почина на 50 години от сърдечен арест. Смята се, че той е резултат от смъртоносна комбинация от успокоителни и анестетика пропофол.

През 2011 г. личният му лекар Конрад Мъри беше признат за виновен в непредумишлено убийство.


Свързани новини

Филм за Кралят на попа

16.01.2024

Нова съдебна битка от Катрин Джаксън

11.01.2024

Sony купува музиката на Краля на попа

08.02.2023

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

Огромен концерт в памет на Джако

26.07.2011


flash