Дрехи на принцеса Даяна отиват на търг

В Калифорния ще бъде продадена на търг огромна колекция от дрехи и модни аксесоари, принадлежали на покойната принцеса Даяна, предаде АФП.

Аукционната къща "Джулиънс окшънс" (Julien's Auctions) ще представи две рокли в Бевърли Хилс, всяка от които се оценява между 200 000 и 400 000 щатски долара. Първата е синя бална рокля от тюл, дизайн на Мъри Арбейд. Даяна я носи през 1986 г. на лондонската премиера на "Фантомът на операта". Втората е дантелена рокля от дизайнера Виктор Едълстийн, която тя носи два пъти. "Имаме някои изключителни вещи, които Даяна е носила с голяма гордост и са истинска емблема на нейния стил", каза Габриела Шварц от "Джулиънс окшънс".



Принцесата на Уелс е запомнена като бляскава икона със страст към модата. Тя очарова поколенията дълго след смъртта си през 1997 г. при автомобилна катастрофа в Париж. "Тя наистина обичаше модата и имаше интуиция за нея. Беше много внимателна по отношение на моделите и дизайнерите, които носеше", добави Шварц. "Тя е принцесата на хората и едновременно с това мечтата на модния дизайнер."



През декември рокля на Лейди Ди достигна рекордните 1,14 милиона щатски долара на друг търг, пише БТА. Повече от 50 предмета – рокли, костюми, обувки, чанти и аксесоари, принадлежали на принцесата, ще бъдат представени на търга. Феновете ще могат да се сдобият с някои от нейните ръкописни писма, както и с предмети, принадлежали на други членове на британското кралско семейство.


 


Свързани новини

Том Круз сложи край на Олимпиадата

12.08.2024

Лоша работа

22.07.2024

Ръст на стрийминга на музика по света

22.07.2024

Еди Мърфи се ожени

18.07.2024

Джерард Бътлър вече не е сам

11.07.2024


flash