Мила Роберт с грандиозен гаф, заплашват я с прокуратурата

През уикенда се проведе ежегодният "София Прайд". Традиционно известни лица, които подкрепят ЛГБТИ общността, вземат участие на събитието. Тази година част от тях беше и певицата Мила Роберт. Вместо обаче да впечатли със съпричастността си, тя разгневи обществото. 
 
Певицата беше облечена с рокля в цветовете на българското знаме. Докато е на сцената тя свали роклята и я захвърли на сцената, а под нея се появяи друга, с цветовете на ЛГБТИ общността. Поведението на Мила Роберт възмути много потребители на социалните мрежи, които са категорични, че певицата е поругала българския трибагреник.
 
Заради този случай, ВМРО сезира прокуратурата. В позиция те пишат: "На 22 юни 2024 г. по време на публичното събитие "София прайд 2024", проведено на площад "Княз Александър Батенберг", певицата Мила Роберт, с пълно име Мила Роберт Гергова, извършва действия, които опетняват знамето на Република България. Конкретно, около 19:28 ч. (3:29:25 от живото излъчване във Фейсбук страницата на мероприятието), тя се появява на сцената, облечена в знамето, след което го съблича и демонстративно го захвърля на земята пред множеството присъстващи и по време на живо излъчване. Тези действия продължават около 35 секунди (в диапазона 3:29:50 до 3:30:05 от живото излъчване във Фейсбук)." От ВМРО настояват да се проведе необходимото разследване.
 
От своя страна, дъщерята на Ваня Щерева се оправда в поредица от сторита в Instagram: "Простете ми, че ви ядосвам. Не съм искала да се подигравам с флага. Направих го, за да сложа светлина на един голям проблем - омразата, в която живеем. Има място за всички на този свят и какво да направим хора като мен, че сме родени в държава, която иска да ни избие? Ще кажете "гръмнете се", знам ви... ама защо, когато този живот е подарък. Хората сме хора и се раждаме и разяждаме по един и същи начин."
 
Роберт помоли и за извинение. В пост във Facebook тя пише, че не е трябвало да оставя роклята на земята. "България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране, и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден. Нека говорим затова - защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем "различните", които са също толкова хора, колкото и "нормалните"? Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме. Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно."
 
Действието на Мила Роберт определено е подсъдимо по Наказателния кодекс. За поругаване на националните символи е предвидено наказание до 2 години затвор и 3000 лв. глоба. А какви ще са действията на прокуратурата - предстои да разберем. 

Свързани новини

Мила Роберт представи новa песен и видео

18.06.2024

Мила Роберт и "KAZINO"

14.12.2023

Мила Роберт в "Непознатият подкаст"

22.03.2022

Мила Роберт с нов сингъл - "ТАКТ"

14.01.2020

Мила Роберт пусна клип към втора песен

15.02.2019


flash