Тейлър Суифт предизвика земетресение със своя концерт

Тейлър Суифт отново разтърси земята със своите концерти. След като предизвика сеизмична активност с концертите си в Калифорния и Вашингтон, Тейлър Суифт предизвика земетресение и в Единбург, Шотландия.

Сеизмолози от Британския геоложки институт потвърдиха, че концертите на звездата от 7 до 9 юни са предизвикали леки земни трусове, които са били засечени на разстояние около 6 км от стадиона, където са се провели. Според анализа на данните най-големи трептения на земната повърхност и през трите вечери са предизвикали танците на публиката по време на изпълненията на ''…Ready For It?'', ''Cruel Summer'' и ''Champagne Problems''. Все пак малко по-силен от останалите е бил трусът в петък вечерта. Трите концерта са били посетени от над 200 000 души.

Активността е генерирана от феновете, танцуващи в такт с музиката, и е достигнала връх от 160 удара в минута по време на ''Ready For It?'', а тълпата е създала приблизително 80 киловата мощност, което според Британския геоложки институт е еквивалентно на около 6000 автомобилни батерии.

През март проучване, проведено от изследователи от Калифорнийски технологичен институт и Калифорнийския университет, заключи, че шоуто на Суифт през август 2023 г. на стадион "SoFi" в Калифорния е създало сеизмична активност, а спирката през юли в "Lumen Field" в Сиатъл е предизвикала трус, ''еквивалентен на земетресение с магнитуд 2,3 степен по Рихтер".

Концертите в Единбург от турнето "Eras" бяха първите от общо 17 дати в Обединеното кралство за Суифт, които ще завършат с осем вечери на лондонския стадион "Уембли".

Финансовата инжекция както за града, така и за цялата страна също се очаква да бъде сеизмичена, като турнето Eras на Суифт ще добави около 1 млрд. паунда ($1,27 милиарда) към британската икономика, според проучване на британската банка Barclays. Стадион Мърифийлд в Единбург отбеляза рекордна посещаемост през концертния уикенд, като американската мегазвезда изнесе продължило около три и половина часа шоу всяка вечер в петък, събота и неделя.

Междувременно от благотворителна организация в Единбург, занимаваща се с осигуряване на храна за нуждаещи се, съобщиха, че Тейлър Суифт е направила голямо дарение. Оттам казват също, че щедростта на звездата е вдъхновила и много нейни фенове от страната и чужбина също да помогнат за каузата. 


Свързани новини

Тейлър Суифт обра наградите на MTV!

12.09.2024

Тейлър Суифт със специална награда

29.08.2024

След отменените концерти на Суифт

28.08.2024

Тейлър Суифт отново е рекордьор

26.08.2024

След трагичния случай в Саутпорт

22.08.2024


flash