Търси в сайта...

Селин Дион украси корицата на Vogue France и разказа за живота си с болестта

Селин Дион разказа за битката си със синдрома на скования човек в интервю за Vogue France, правейки голямото си завръщане в шоубизнеса.
 
55-годишната изпълнителка изглежда сензационно в пикантна фотосесия за списанието, докато позира облечена единствено с голяма бяла риза и шорти, пише life.dir.bg. 
 
 
Певицата, която разкри, че е била диагностицирана с рядкото неврологично заболяване в емоционално видео през 2022 г., сподели как се свиква с болестта, признавайки, че я приема и "се учи да живее с това" и да живее в настоящия момент, защото нищо не е истински гарантирано. "Не съм се преборила с болестта, тя винаги ще бъде с мен и трябва да се науча да живея с това. Пет дни в седмицата се подлагам на спортна, физическа и вокална терапия. Работя върху пръстите на краката и ръцете си, коленете, прасците, пеенето, гласа си...", не скри тежкия режим, на който трябва да се подлага, за да запази и отвоюва обратно функционирането на тялото си легендата от Квебек, цитирана от highviewart.com. 
 
 
Тя не отрече и горчивината, която ѝ е донесла диагнозата, но и решителността да не се поддава на унинието: "Зададох си въпроса: защо на мен? Какво съм направила? Аз ли съм виновна? Животът не ти дава отговори. Просто трябва да го изживееш! Това заболяване съществува по някаква неизвестна причина. Имам два избора. Или тренирам като спортист и работя супер усърдно, или се изключвам и това е всичко - стоя си вкъщи, слушам си песните, стоя пред огледалото и си пея. Избрах да работя с цялото си тяло и душа, от главата до петите, с медицински екип."
 
Имам възможноста да се боря с тази болест, но знам, че имам и силите и нищо не може да ме спре, отбелязва тя. Дали обаче ще успее да се пребори дотам, че да се върне на сцената, е въпрос, към който подхожда с много предпазлив оптимизъм: "Не мога да отговоря на този въпрос. В продължение на четири години си повтарях, че няма да се върна и че не съм готова. Днес не мога да дам категоричен отговор - тялото ми ще ми каже."
 
 
Канадката започва да пее, когато е на 5 години и напуска училище, когато е на 15, за да се отдаде изцяло на пеенето. Сама признава, че не ѝ липсва всичко, което е пропуснала като девойка заради този избор, защото просто никога не е имала друг живот, за да направи сравнение. Но пък е благодарна за този, което е изживяла, защото е съдържал всичко, което ѝ е било нужно да е щастлива. 
 
Пред списанието тя се връща в спомените си към мазето в семейсната къща, където всички - включително 13-те деца на семейството - пеели или свирели на музикален инструмент и все я гонели, защото макар и само на 5, все се опитвала да пее. Моментът ѝ обаче настъпил, когато единият от братята ѝ се жени и изнася - с което освобождава място в семейния "оркестър". Така идва и първият ѝ професионален дебют - като сватбен музикант в Квебек. Майка ѝ написва първата ѝ песен, а брат ѝ Жак композира музиката. Правят домашен запис и пращат касетката на 12-годишното момиче на мениджъра на известната тогава местна изпълнителка Жинет Рено. Отговор няма, но братът не се отказва, а се среща с него и му казва със самочувствие: "Малката ми сестра е на 12 години и ви изпратихме нейно демо. Знам, че не сте го слушали, защото ако го бяхте направили, щяхте да се обадите веднага". Тогава мениджърът все пак чува касетата и наистина се обажда на семейството, за да се види с момиченцето.
 
 
"Майка ми ме облече в дантелена рокля, боядиса обувките ми и за първи път в живота ми се качихме на автобус и метро. Влязохме в една сграда, в един офис със златни плочи и секретарка... И тогава той отвори вратата. Един много красив, много добре облечен, много стилен мъж, ме попита: "Можеш ли да ми изпееш малко от песента? Да пееш пред един човек е по-лошо, отколкото да пееш пред 20 000 души." Той ми даде един молив и каза: "Представи си, че това е микрофон.". Искаше да се увери, че наистина аз пея на демото. Когато запях, той се разплака. Така се запознах с Рене.", връща лентата назад легендата. 
 
Шеметният успех, обратно на общата тенденция, я сваля на земята от розовите облаци: "В крайна сметка изкачването те връща обратно на земята, за да постигнеш стабилност. Защото гласът и талантът не са достатъчни. Съпругът ми каза, че талантът е 20-25%, след това ти трябват добри песни, подходящо време, подходящ екип. Ако това парче от пъзела не пасва, няма смисъл." Тази мъдрост явно я имунизира срещу обичайно разрушителния ефект на славата, която за нея просто се изразява в желание никога да не се отказва и да осъзнава кое е важно за нея: "Родена съм, за да общувам на сцената, с моя екип, с моя глас, с моите фенове. Това е, за което съм родена."
 
 
А за какво мечтае? "Мечтата ми е да живея в настоящето. Наистина съм голяма късметлийка. Фотосесията за Vogue Франция за мен е чест, защото когато бях на 30 години, в най-добрата си форма по отношение на външния вид, никой не ме покани. Горда съм, че на 56 ме молят да разкрия красотата си. Но какво е красотата? Красотата сте вие, тя е вътре в нас, тя е нашите мечти, тя е днес. Днес аз съм жена, която се чувства много силна в това да продължи напред. Един ден в един момент."

Свързани новини

Селин Дион ще сподели повече за болестта

06.02.2024

Селин Дион има нужда от подкрепа

23.06.2023

Ще видим ли Селин Дион отново на сцената

15.06.2023

Селин Дион с нова музика

18.04.2023

Канадската звезда разказа всичко лично

08.12.2022


flash