Търси в сайта...

И най-продаваният сингъл в света за 2023-та е...

Международната федерация на музикалната индустрия (IFPI) съобщи коя е най-продаваната песен за миналата година в света. И победителят е... ''Flowers'' на Майли Сайръс. Така певицата получава наградата на Федерацията "Глобален сингъл" за 2023 г., с която всяка година се отличава изпълнителят с най-продавания сингъл във всички дигитални формати. 
 
Международната федерация на музикалната индустрия представи и Топ 20 на най-продаваните сингли през годината. Сайръс е сред първите 10 за първи път. Представяйки най-новата награда от името на търговския орган, Люис Морисън, директор за глобалните класации и сертификати в IFPI, отбеляза: ''Оглавявайки класациите в толкова много страни едновременно, песента – заедно с нейното послание за силата на жените – резонира в целия свят и е определението за истински световен хит. Поздравления за Майли и нейния екип за това невероятно постижение.''
 
 
Успехът на ''Flowers'' ​​наистина беше на световно ниво, тъй като песента зае първата позиция на 29 пазара едновременно по целия свят и завърши под номер 1 в класациите в края на годината в Обединеното кралство, Франция и Австралия. В САЩ песента показа сериозна издръжливост с осемседмичен период под номер 1 в Billboard Hot 100. Тези постижения бяха възнаградени на наградите "Грами" тази година, където Майли изпълни песента на живо, а ''Flowers'' спечели и приза за най-добро поп соло изпълнение и за запис на годината. Това бяха първите статуетки "Грами" на певицата. На 3 март в Лондон ще бъдат раздадени и наградите БРИТ, където Сайръс е номинирана за международен изпълнител на годината, а ''Flowers'' - за най-добра международна песен. 
 
 
Миналата седмица IFPI съобщи, че Тейлър Суифт е най-продаваният изпълнител на планетата, като това се случва за четвърти път в кариерата ѝ. Тя е единственият музикален артист с такова постижение. В списъка на Международната федерация за първи път има артисти от Нигерия (''Calm Down'' на Rema със Selena Gomez под номер 2) и Мексико (''La Bebe'' на Yng Lvcas и Peso Pluma под номер 6), отразявайки пресичащия границите феномен на африканската музика (Afrobeats) и регионалната мексиканска музика. Като цяло артисти, представляващи 10 националности (Канада, Колумбия, Франция, Германия, Япония, Мексико, Нигерия, Южна Корея, Обединеното кралство и САЩ), влияят върху топ 20, спрямо шест националности през 2022 г.
 
 
Графиките на IFPI улавят стрийминг, изтегляния и физически формати във всяка страна директно от участващите звукозаписни компании, които след това се преобразуват с помощта на ''уникалната'' методология на търговския орган в единична глобална диаграма. Предишният носител на глобалната награда за сингъл на IFPI беше ''As It Was'' на Хари Стайлс.

Свързани новини

Как Доли Партън повлия на Майли Сайръс

07.06.2024

Майли Сайръс и Фарел Уилямс с нов хит

01.03.2024

Майли Сайръс с нова песен скоро?

26.02.2024

Top of the Tops

03.01.2024

Двойна премиера

25.08.2023


flash