Тейлър Суифт получи поредна награда за най-продаван изпълнител

Тейлър Суифт продължава да обира музикалните награди и тази година. Тя прибави още едно отличие към дългия си списък с призове, като спечели за четвърти път наградата за най-продаван изпълнител на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) - организацията, която представлява музикалната индустрия.
 
Поп звездата получи наградата за втора поредна година, като преди това я спечели през 2014 и 2019 г. Миналата година Суифт също беше отличена от Международната федерация на звукозаписната индустрия. Наградата се определя, като се вземат под внимание продажбите на музика на съответен изпълнител или група чрез стрийминг, изтегляния и физически носители през календарната година и обхваща цялостната работа, казват от  Международната федерация на звукозаписната индустрия. Призът се връчва на музиканта, който оглави класацията на организацията за световен изпълнител, а Тейлър Суифт го е правила повече от всеки друг изпълнител от създаването на отличието преди 11 години.
 
"Тя продължава да определя границите на световния успех. Тейлър е изключителен талант и нейната отдаденост към музиката и феновете е наистина феноменална", казва в изявление Люис Морисън, директор на класациите и сертификатите в Международната федерация на звукозаписната индустрия.
 
 
Кей поп звездите "Севънтийн" и "Стрей кидс" заеха второ и трето място в класацията на определената от Международната федерация на звукозаписната индустрия като "рекордна година за корейските изпълнители". В топ 10 на подреждането са четирима кей поп музиканти. Дрейк е четвърти, а Уикенд се нарежда на пето място.
 
 
По-рано този месец Тейлър Суифт, която е на 34 години, постави пореден рекорд на церемонията за наградите "Грами", като спечели безпрецедентно четвърто "грамофонче" за албум на годината.

Свързани новини

Неочаквана радост за феновете

19.04.2024

Мадона и Лана дел Рей също го отнесоха

17.04.2024

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Международен скандал ?

08.03.2024

Тя не спира да създава нова музика

06.03.2024


flash