Търси в сайта...

Карол Джи e "Жена на годината" на сп. "Billboard"

Колумбийската певица и авторка на песни Карол Джи ще получи голямото отличие на наградите "Жените в музиката" на Billboard на 6 март в Лос Анджелис, съобщи изданието на сайта си.

"С огромния си талант Карол Джи създаде движение за жените по целия свят благодарение на своите даващи сила текстове и вдъхновяваща увереност", обоснова се Хана Карп, редакционен директор на "Billboard". "Новаторският ѝ албум Manana Sera Bonito доказа, че тя е сила, с която трябва да се съобразяват както в английските, така и в испанските класации. Много сме развълнувани да я отличим като Жена на годината".

От няколко години Карол Джи е водеща сила в латиноамериканската музика. Две години след като издаде албума си KG0516 (2021), тя стана първата изпълнителка, оглавила класацията Billboard 200 с испаноезичен албум, благодарение на Manana Sera Bonito. Следващият ѝ албум, Manana Sera Bonito (Bichota Season), след това дебютира под №3 в нея. Певицата спечели първата си награда "Грами" за най-добър албум в жанра музика урбана (латино ърбан) за Manana Sera Bonito в неделя.

Миналото лято Карол Джи основа собствена звукозаписна компания "Бичота рекърдс" и сключи договор за разпространение с "Интерскоуп". Освен това създаде фондация "Кон Кора" в подкрепа на младежи в риск, деца с хронични или инвалидизиращи заболявания, бременни в тийнейджърска възраст, жени, лишени от свобода и след изтърпяване на наказание, както и жени с ниски доходи.

Наградите "Жените в музиката" привличат вниманието върху изгряващи и утвърдени звезди, както и ръководители в музикалната индустрия и техния принос към сектора и общността. Сред предишните Жени на годината на сп. Billboard са Сиза, Оливия Родриго, Карди Би, Били Айлиш, Ариана Гранде, Селена Гомес, Лейди Гага, Тейлър Суифт.

Тази година на церемонията ще бъдат наградени също Кайли Миноуг, Марън Морис, Айс Спайс, Виктория Моне.


Свързани новини

Global Music Report - резултатите

22.03.2024

Бебе на хоризонта!

18.03.2024

След 11 години...

11.03.2024

"Музикалните навици на българите"

26.02.2024

Кой спечели на фестивала в Сан Ремо?

15.02.2024


flash