Шинейд О'Конър номинирана посмъртно за въвеждане в Залата на славата на рокендрола

Мери Джей Блайдж, Марая Кери, Шер, Лени Кравиц, покойната Шинейд О'Конър, Oasis и Ози Озбърн получиха номинации за въвеждане в Залата на славата на рокендрола. Изпълнителите трябва да са издали първия си търговски запис преди поне 25 години, преди да могат да бъдат включени в залата.

"Като продължиха истинския дух на рокендрола, тези изпълнители създадоха свое собствено звучене, което повлия на поколенията и на безброй други, тръгнали по техните стъпки", каза в изявление Джон Сайкс, председател на Фондацията на Залата на славата на рокендрола.

Ето и пълния списък:
Мери Джей Блайдж 
Марая Кери
Шер
Dave Matthews Band
Eric B. & Rakim
Foreigner
Питър Фрамптън
Jane's Addiction
Kool & the Gang
Лени Кравиц
Oasis
Шинейд О'Конър
Ози Озбърн
Шаде 
A Tribe Called Quest

Ози Озбърн получи номинация като индивидуален изпълнител, защото вече е въведен в Залата с Black Sabbath. Номинации получиха също хип-хоп дуетът Ерик Би и Раким, Foreigner, Питър Фрамптън, Jane’s Addiction, Dave Matthews Band, както и Kool & the Gang.

Шаде, сред чиито софт рок хитове "Smooth Operator" и "The Sweetest Taboo" белязаха музиката от 80-те години на миналия век, миналата година беше приета в Залата на славата на авторите на песни. Шиниъд О’Конър, която почина през юли 2023 г. на 56-годишна възраст, се прочу през 1990 г. с песента си "Nothing Compares To U". 

Марая Кери има 19 хита №1 в класацията на Billboard Hot 100, Мери Джей Блайдж е с осем мултиплатинени албума и девет награди "Грами". Шер е единственият изпълнител, който има песен №1 през всяко от последните шест десетилетия.

За номинираните ще гласуват повече от 1000 артисти и професионалисти от музикалната индустрия. Феновете могат да гласуват онлайн или лично в Музея на Залата на славата на рокендрола, като петимата най-добри изпълнители, избрани от публиката, ще бъдат включени в бюлетина на феновете, която ще бъде преброена с останалите професионални бюлетини. Миналата година Миси Елиът, Уили Нелсън, Шерил Кроу, Шака Кан, Кейт Буш и покойният Джордж Майкъл бяха някои от изпълнителите, въведени в Залата на славата на рокендрола.
 
Церемонията по въвеждането ще се състои в Кливланд през есента.

Свързани новини

Билетите влизат в продажба на 25 март

22.03.2024

Ариана Гранде с ремикс версия на песен

16.02.2024

Никол Шерцингер дебютира на Бродуей

10.01.2024

Марая Кери на посещение в Белия дом

03.01.2024

Марая Кери оглави класация на Billboard

21.12.2023


flash